Florin Filote, numit managing director pentru Europa de Remix by ThredUp

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 20 mai 2024 31 afişări

Remix Global EAD, parte a companiei americane ThredUp Inc., lider mondial în revânzarea de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, anunţă numirea lui Florin Filote în funcţia de Managing Director pentru Europa.

Florin Filote, numit managing director pentru Europa de Remix by ThredUp

Cu aproape două decenii de experienţă în retail şi e-commerce, cu accent pe construirea şi creşterea business-urilor de tip marketplace, Florin Filote va conduce operaţiunile de business ale Remix, care în prezent îşi desfăşoară activitatea în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est, printre care şi România. El îl va înlocui pe Dan De Meyer, care face parte din ThredUp din 2010 şi care, cel mai recent, a condus timp de doi ani afacerile internaţionale ale companiei.

“De la intrarea pe piaţă în 2021, am făcut progrese extraordinare în creşterea afacerillor noastre europene, mai mult decât dublându-ne veniturile şi “evanghelizând” second-hand în Europa Centrală şi de Est. Echipa a făcut o treabă incredibilă, punând baze solide pentru viitor şi sunt încrezător că experienţa vastă în marketplace a lui Florin şi pasiunea lui pentru circularitate îl fac liderul ideal pentru a declanşa inovaţia şi creşterea pe piaţa europeană second-hand, care, potrivit proiectelor GlobalData vor ajunge la 90 de miliarde de dolari până în 2028.” – James Reinhart, CEO şi cofondator, ThredUp.

“ThredUp este de multă vreme un pionier în resale şi sunt onorat să mă alătur unei echipe atât de talentate şi să-mi aduc contribuţia la operaţiunile lor deja prospere pe plan european. Cu accent pe susţinerea creşterii şi inovaţiei, sunt optimist cu privire la oportunităţile care se întrevăd pe pieţele europene şi globale. Cred că, oferindu-le  consumatorilor posibilitatea să facă alegeri de cumpărare mai sustenabile şi revoluţionând industria de retail, cred că putem crea un viitor răsunător atât din punct de vedere economic, cât şi responsabil cu mediul înconjurător.” – Florin Filote, Director General Europa, ThredUp.

Înainte de a se alătura ThredUp, Florin Filote a deţinut mai multe funcţii de conducere la liderul e-commerce din ţările baltice şi Finlanda, Pigu Hobby Hall Group, unde a ocupat funcţia de Group Transformational CEO şi Interim Chief Revenue Officer. Anterior, timp de şapte ani a gestionat strategia şi implementarea Marketplace şi a vânzărilor B2B la gigantul e-commerce european eMAG.

Experienţa sa include şi alte roluri de senior leadership ce ţin de comerţul modern şi bunurile ambalate de larg consum. Filote a absolvit mai multe programe de executive la Harvard Business School şi deţine o licenţă în Ştiinţe în Management şi un master în Ştiinţe Economice, ambele de la Universitatea Transilvania din România, precum şi o diplomă în informatică la Colegiul Grigore Moisil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
director,
numire,
companie,
incaltaminte,
ecommerce

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.