100.000 de angajaţi din turism şi HoReCa au plecat să lucreze în alte industrii sau în afara ţării
Circa 100.000 de angajaţi care lucrau la începutul anului trecut în turism, HoReCa şi industriile conexe au ales să plece către alte industrii sau chiar în afara ţării, susţine Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), citat de ZF.
Criza financiară generată de criza medicală a a decimat forţa de muncă, susţin specialiştii, astfel că circa 100.000 de angajaţi din turism şi HoReCa au plecat să lucreze în alte industrii sau în afara ţării.
„Din cei 200.000 de angajaţi în această industrie, respectiv alţi 200.000 de angajaţi care lucrează pentru această industrie, deci pe orizontală, estimăm că între 70.000 şi 100.000 au ales să părăsească această industrie, să se reorienteze către alta sau chiar să părăsească ţara”, a spus Daniel Mischie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.
Turismul de business, înainte de izbucnirea pandemiei, avea cea mai mare pondere a veniturilor în totalul încasărilor din această industrie, fiind vorba de hoteluri de lux, cu clasificări de patru sau cinci stele.
Criza pandemică a schimbat însă acest lucru, în prezent hotelurile din marile oraşe aavând un grad mediu de ocupare de circa 20%.
„Hotelurile din oraşe sunt cel mai afectate, acolo unde gradul mediu de ocupare nu a depăşit 20%, iar 20% deja înseamnă pierdere fără discuţie”, spune Mohammad Murad, preşedintele FPTR.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro