39 de români au plătit pentru cel mai puternic SUV de la BMW mai mulţi bani decât toţi clienţii de Dacia Jogger din iunie

Autor: Bogdan Alecu Postat la 30 iulie 2024 73 afişări

39 de români au plătit pentru cel mai puternic SUV de la BMW mai mulţi bani decât toţi clienţii de Dacia Jogger din iunie

BMW XM este pentru al doilea an consecutiv cel mai bine vândut model BMW M pe plan local cu 39 de unităţi livrate în prima jumătate a anului, potrivit BMW Group România. În 2023 dealerii BMW de pe plan local au livrat 55 de SUV-uri BMW M.

“Dincolo de performanţa de vânzări, avem un număr de aproximativ încă 50 de comenzi ferme din partea clienţilor. În 2024 modelul va scrie un record important pentru BMW M în România”, explică George Popârlan, Sales and Marketing Manager BMW Group România.

Având în vedere mixul de modele, valoarea celor 39 de unităţi livrate este de peste 7,5 milioane de euro, cu TVA. Spre comparaţie, luând în calcul un preţ mediu de 16.400 de euro cu TVA, cele 428 de maşini Dacia Jogger înmatriculate în iunie au o valoare de puţin pese 7 mil. euro.

BMW XM este al doilea model dedicat M după BMW M1 acum mai bine de 40 de ani şi primul model BMW M de înaltă performanţă cu un sistem de propulsie plug-in hybrid care a fost inspirat de la prototipul Le Mans LMdH. Această combinaţie a asigurat cel mai puternic sistem de propulsie livrat vreodată de BMW pe un model de serie.

De la lansare, gama de motorizări a fost extinsă cu două noi versiuni. Ultra performantul BMW XM Label a dus mai departe cifrele de performanţă, cu o putere a sistemului crescută la 550 kW/748 CP şi un vârf de cuplu de 1.000 Nm. Prin creşterea performanţelor, timpul de demarare de la 0 la 100 km/h a scăzut la 3,8 secunde. La începutul acestui an a fost prezentată versiunea 50e, cu puterea aceluiaşi sistem hibrid de 350 kW/ 476 CP, respectiv un cuplu maxim de 700 Nm pentru o acceleraţie 0-100 km/h în 5.1 secunde. Aceeaşi baterie cu o capacitate netă de 25,7 kWh asigură în această configuraţie o autonomie electric similară, de aproximativ 80 km, atât pentru XM Label, cât şi pentru XM 50e.

Cu 55 unităţi livrate în anul lansării, BMW XM a fost cel mai de succes model al mărcii pe piaţa locală. În 2024, în prima jumătate a anului, au fost livrate 39 de unităţi de către dealerii autorizaţi. Din acestea sunt 22 modele BMW XM, 17 modele XM Label şi 3 modele reprezentând nou lansata versiune 50e.

La debutul pe piaţă al modelului Label a fost disponibilă şi versiunea exclusivă BMW Label Red, cu elemente de personalizare suplimentare, oferită la nivel global în numai 500 de exemplare. Dintre aceste modele ultra exclusive, 5 (1%) au fost livrate către clienţi de către dealerii autorizaţi BMW din România, toate în 2024.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BMW,
SUV,
Jogger,
Dacia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.