Craciun fericit!

77% dintre studenţii români din străinătate s-au adaptat uşor după plecarea din ţară

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 14 septembrie 2016 267 afişări

Concluzia unui studiu realizat în rândul studenţilor români din străinătate este că aceştia nu s-au simţit vreodată discriminaţi în timpul studiilor. Aproape 90% dintre tinerii care au participt la studiu spun ca nu s-au confruntat cu astfel de situaţii nici în prezent, nici în trecut. Studiul a fost realizat de către consultantul educaţional IntegralEdu, ca urmare a situaţiei determinate de Brexit dar şi de evoluţia socio-politică la nivelul Europei.

77% dintre studenţii români din străinătate s-au adaptat uşor după plecarea din ţară

“Tinerii cu care intrăm în contact în fiecare zi şi care studiază în afară spun că evoluţia actuală socio-politică nu le afectează în niciun fel situaţia educaţională şi socială în străinătate. Deşi primim în fiecare zi astfel de semnale pozitive de la tinerii noştri din afară, am vrut să evaluăm concret situaţia şi am demarat o cercetare mai detaliată.  Am dorit să aflăm cum s-au integrat studenţii noştri acolo şi 77% dintre respondenţi au afirmat că nu le-a fost dificil să se adapteze, doar 8% afirmând  că le-a fost greu să se acomodeze, mai ales din cauza oamenilor”, declară Ana Maria Papp, manager Departament Universităţi în străinătate, IntegralEdu.

Dintre participanţii la studiul IntegralEdu, 48% au fost studenţi din Marea Britanie, 34% din Olanda, 14% din Danemarca şi 4% din Elveţia.  79% din totalul studenţilor care au răspuns la întrebările IntegralEdu consideră că decizia de a studia este benefică ca punte de lansare în carieră. Un procent de 76%, l-au înregistrat studenţii care cred că studiile în afară i-au ajutat ca experienţă în viaţă, în timp ce 60% afirmă că experienţa educaţională externă este benefică din punct de vedere al experienţei academice. Niciun respondent nu a afirmat că această experienţă nu i-ar fi fost benefică într-un fel sau altul.

“Studiul vine să confirme o situaţie de normalitate care există în acest moment la nivel academic atât în Marea Britanie, cât şi în restul Europei. Brexit-ul a creat o situaţie de incertitudine mai ales în ceea ce-i priveşte pe cei care îşi doresc să meargă la studii în Marea Britanie. Însă toate semnalele pe care le-am primit, până în prezent, atât  din mediul universitar, dar şi de la studenţii de acolo au îndemnat la o abordare echilibrată a situaţiei. Cel puţin pentru următorul an academic 2016-2017 situaţia nu se va schimba în niciun fel din punct de vedere al programelor de studiu şi al eligibilităţii studenţilor europeni în Marea Britanie. Probabil că nici după această perioadă nu vor fi schimbări majore, iar semnalul cel mai clar este dat de faptul că cele mai importante universităţi din Marea Britanie şi din Europa vin la Bucureşti în septembrie, în număr şi mai mare, pentru a-şi prezenta programele educaţionale tinerilor români, fie că vorbim despre studii gimnaziale, liceale, universitare, postuniversitare sau de pregătire şi dezvoltare”, precizează consultanţii IntegralEdu.

În perioada 24-25 septembrie, instituţiile de învăţământ din străinătate vor fi prezente la World Education Fair, cel mai important târg educaţional din această toamnă, care va avea loc la Hotel Athenee Palace Hilton. După ce le vor prezenta tinerilor din Bucureşti oportunităţile educaţionale în străinătate, reprezentanţii universităţilor vor porni către Iaşi, Constanţa, Galaţi şi Craiova. Sesiunea de discuţii cu tinerii din Timişoara va avea loc pe 23 septembrie, înainte de târgul de la Bucureşti.

Sub conceptul de Educaţie 3600, evenimentul oferă un pachet integrat de consultanţă pentru studii internaţionale, pentru tineri şi profesionişti de la 5 până la 65 de ani, cuprinzând toate programele educaţionale, de pregătire şi formare, pentru fiecare vârstă şi pentru toate domenii de studiu existente în lume.

Înscrieri pe loc la Cambridge Examination Pretesting sessions for IELTS – destinate tinerilor care vor să-şi testeze cunoştinţele de limbă străină şi să se pregătească corespunzător pentru examene. Pretestările sunt gratuite şi se fac pe subiectele oficiale primite de la Cambridge, fiind trimise înapoi pentru corectură la Cambridge.

Lansare de carte a Cambridge Occupational Analysts, special destinată tinerilor preocupaţi de viitoarele lor studii şi de cum să le aleagă corect pentru cariera lor. IntegralEdu este centru autorizat şi reprezentant exclusiv în România a testelor de orientare profesională oferite de COA. Totodată, în cadrul evenimentului, testele de orientare Centigrade vor fi oferite la un preţ special.

Tabără de karting în Italia – proiect unic care include atât activităţi ce dezvoltă latura fizica a copiilor, cât şi activităţi de dezvoltare personală, dezvoltat de Constantin Răileanu, multiplu campion naţional de karting, absolvent al şcolii de pilotaj La Filierre FFSA, Le Mans, Franta şi participant în curse de monoposturi şi turisme pe plan internaţional. IntegralEdu îşi propune în fiecare an să aducă câte un program sportiv de performanţă nou şi să susţină tinerii români care practică sportul în România şi peste hotare.

Tabere individuale şi de grup – peste 300 variante de EduTabere în străinătate, fie de pregătire pentru studii în străinătate sau examene de certificare lingvistică, fie artistice, cu activităţi sportive sau de relaxare. În perioada evenimentului, taberele de grup vor benefia de preţuri preferenţiale la înscriere.

Noi programe de studiu liceal, de licenţă, master şi MBA în ţări precum Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Germania, Canada – pentru majoritatea fiind disponibile burse şi împrumuturi studenţeşti.

Printre instituţiile de învăţământ din străinătate care vor participa la World Education Fair: City University of London, Richmond the American International University in London, Oxford Brookes University, London South Bank University, Lancaster University, Swiss Education Group, The Hague University of Applied Sciences, Saxion University of Applied Sciences, Coventry University, University of Westminster, Abbey DLD Group of Colleges, Astrum Education, BBIS Berlin Brandenburg International School şi multe altele.

 IntegralEdu este cel mai important consultant educaţional din România pentru studii în afara ţării, cu birouri în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Timişoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experienţă internaţională de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de alegerea celor mai bune programe educaţionale şi instituţii de învăţământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare şi centre de limbi străine. Prezentă în patru ţări, în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din Europa şi SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
strainatate,
studenti,
romani,
IntegralEdu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.