Afaceri de la Zero. Steliana Petriş şi Dan Ghiţă au creat Coniferis Retreat în Munţii Apuseni, un proiect turistic cu patru spaţii de cazare de tip tiny house, produse integral de ei într-un atelier din Oradea

Autor: Alexandra Matei Postat la 05 august 2024 159 afişări

Steliana Petriş şi Dan Ghiţă au pus bazele proiectului Coniferis Retreat în 2022 şi au dezvoltat patru căsuţe de tip tiny house în Munţii Apuseni, cărora le-au călcat pragul peste 550 de turişti. Cei doi produc căsuţele într-un atelier din Oradea.

Afaceri de la Zero. Steliana Petriş şi Dan Ghiţă au creat Coniferis Retreat în Munţii Apuseni, un proiect turistic cu patru spaţii de cazare de tip tiny house, produse integral de ei într-un atelier din Oradea

♦ Căsuţele au unu sau două dormitoare, bucătărie, living şi terasă ♦ Cele patru căsuţe au o capacitate de patru persoane fiecare, iar trei dintre ele au şi jacuzzi ♦ Preţul pentru o noapte de cazare într-una din căsuţele Coniferis Retreat este cuprins între 500 şi 600 de lei.

Steliana Petriş şi Dan Ghiţă au pus bazele proiectului Coniferis Retreat în 2022 şi au dezvoltat patru căsuţe de tip tiny house în Munţii Apuseni, cărora le-au călcat pragul peste 550 de turişti. Cei doi produc căsuţele într-un atelier din Oradea. 

„Este un proiect care derivă dintr-un alt business pe care îl avem, care se ocupă cu producţia de case tiny house. Ştiind frumuseţea Munţilor Apuseni şi potenţialul turistic al acestei zone, am decis ca în judeţul Bihor să găsim un loc în care să punem în valoare căsuţele de tip tiny house. (...) Am început într-un hambar, în care ne doream să creăm ceva diferit, ceva minimalist şi să demonstrăm că într-o suprafaţă de maxim 30 mp poţi să le ai pe toate”, au povestit fondatorii Coniferis Retreat. Cei doi antreprenori au pornit la drum doar cu fonduri proprii. Investiţia iniţială s-a ridicat la aproximativ 150.000 de euro, bani care au acoperit terenul şi cele patru căsuţe existente.  Căsuţele au unu sau două dormitoare, bucătărie şi living, iar tot conceptul este bazat  pe minimalism şi pe a aduce natura în interiorul spaţiului de cazare. Căsuţele dispun şi de o terasă şi au o capacitate de patru persoane fiecare, iar trei dintre ele au şi jacuzzi. În atelierul din Oradea, menţionează Dan Ghiţă, pot fi produse circa două case pe lună. 

„Ne dorim să mai aducem o căsuţă şi să amenajăm un lac de agrement. Dezvoltarea noastră este gândită pe următorii doi ani. Ne dorim ca în viitor să dezvoltăm şi o unitate de mâncare şi o piscină”, a adăugat el.

Preţul pentru o noapte de cazare într-una dintre căsuţele Coniferis Retreat este cuprins între 500 şi 600 de lei.

Oaspeţii care au călcat pragul spaţiilor de cazare, menţionează Steliana Petriş, vin atât din ţară – Bucureşti, Târgu-Mureş, Timişoara, Iaşi sau Oradea -, cât şi din străinătate. Cei care aleg să se cazeze la Coniferis Retreat pot face diverse activităţi în zonă, cum ar fi trasee cu bicicleta, ateliere de olărit, vânătoare de trufe sau călărie.

„Ce îi atrage cel mai mult pe oameni este ideea de a fi în mijlocul naturii. Oamenii îşi doresc tot mai mult să evadeze din viaţa lor cotidiană. Şederile de weekend predomină în timpul anului, însă vara rezervările sunt pe perioade mai lungi”, a mai spus ea.

În 2023, primul an complet de funcţionare a businessului, încasările au ajuns la circa 85.000 de euro, afirmă Dan Ghiţă, iar pentru anul acesta cei doi fondatori estimează încasări de peste 100.000 de euro. În prezent, echipa Coniferis Retreat numără şase persoane – cei doi fondatori şi patru angajaţi.

În următorii ani, Steliana Petriş şi Dan Ghiţă vor să dezvolte proiectul astfel încât la Coniferis Retreat să se poată organiza şi evenimente restrânse, cum ar fi cele corporate sau nunţi ori botezuri cu până la 50 de invitaţi.

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

♦ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Afaceri de la Zero,
oradea,
proiect,
cazare,
afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.