Cine este al cincilea director general al BRD după 2009 şi prima femeie care preia conducerea băncii româneşti cu capital francez?

Postat la 11 iunie 2024 46 afişări

Cine este al cincilea director general al BRD după 2009 şi prima femeie care preia conducerea băncii româneşti cu capital francez?

100 Cele mai puternice femei din business. Maria Rousseva, CEO, BRD Groupe Société Générale 

Venit net bancar (2023): 3,83 mld. lei

Profit net (2023): 1,65 mld. lei

Număr de angajaţi: > 5000


► Am fost interesată de domeniul bancar, mai ales de corporate banking, încă din anii de studiu la universitate. Ţinta pe care o aveam atunci pentru cariera mea era să devin bancher şi să lucrez cu companii din diferite sectoare, să le înţeleg funcţionarea, planurile de dezvoltare şi modul în care pot fi finanţate. Nu puteam să-mi imaginez la acea vreme o meserie mai bună decât aceasta. Nu mă gândeam şi nici nu doream să devin şef de bancă la acea vreme. 

► Realitatea mi-a depăşit cu mult aşteptările, cu siguranţă. Am avut şansa de a lucra pentru Société Générale în multe ţări, în bănci aflate în diferite stadii de maturitate şi cu culturi diferite şi, desigur, a trebuit să mă adaptez şi să înţeleg specificităţile. Între timp, reglementările s-au schimbat şi s-au întâmplat mai multe crize externe, iar noi am fost nevoiţi cu toţii să ne adaptăm ca să putem face faţă diferitelor provocări.

► Evoluţiile tehnologice ne vor ajuta să ne digitalizăm în continuare şi să oferim servicii mai bune clienţilor noştri, inteligenţa artificială şi tehnologia cloud ne pot îmbunătăţi eficienţa, şi în acelaşi timp trebuie să investim în continuare pentru a răspunde provocărilor legate de securitatea cibernetică. Sper şi cred că sectorul bancar nu-şi va pierde elementul uman, pentru că clienţii noştri vor continua să caute consiliere şi sprijin atunci când iau decizii financiare importante.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.