Cine este fondatoarea uneia dintre cele mai cunoscute afaceri cu cărţi de pe piaţa românească, ce a început în oraşul de sub Tâmpa

Postat la 15 august 2024 6743 afişări

Cine este fondatoarea uneia dintre cele mai cunoscute afaceri cu cărţi de pe piaţa românească, ce a început în oraşul de sub Tâmpa

100 Cele mai puternice femei din business. Laura Ţeposu, CEO şi cofondatoare, Libris.ro

Cifră de afaceri (2023): 80 mil. lei

Număr de angajaţi: 110


Biografie: Nevoia de cunoaştere şi cea de a înţelege lumea în care trăim sunt fundamentale, fac parte din ADN-ul uman, spune Laura Ţeposu, care crede că e puţin probabil să fie şterse pe parcursul câtorva decenii. „De aceea cred că şi cartea, ca instrument esenţial pentru cunoaştere, se va reinventa şi va rămâne relevantă, chiar dacă formatul ei se va schimba.”


► Acum 20 de ani absolvisem Facultatea de Ştiinţe Economice, secţia Finanţe-Bănci, care era un domeniu foarte atractiv pentru un tânăr absolvent. Oscilam între ideea de a intra în sistemul bancar, ceea ce era destul de dificil la vremea aceea, şi a-mi deschide propria firmă de contabilitate. Şansa a venit în mod paradoxal dintr-o slăbiciune a mea, pentru că un business de servicii necesită talent în vânzarea B2B, iar acesta nu a fost niciodată punctul meu forte. 

► Am acordat domeniului financiar-contabil aproximativ 7 ani din parcursul meu profesional, examene, stagiatura, apoi lucrul cu clienţii, dar experienţa dobândită m-a ajutat foarte mult ulterior pentru a înţelege cifrele şi datele din spatele unui business online. Parcursul meu nu a fost unul liniar şi am intrat în ecommerce destul de târziu, la 33 de ani, dar toate experienţele dobândite pe parcurs au contribuit enorm la evoluţia Libris.ro.

► Viitorul este foarte impredictibil pentru toate domeniile, nu doar pentru ecommerce sau pentru zona de carte. Acest orizont de incertitudine este mai scurt acum ca niciodată. Este perioada cu cele mai rapide transformări tehnologice cu implicaţii pe toate planurile şi schimbări fundamentale de comportamente. Lucrurile sunt foarte diferite de la un an la altul, este foarte greu de prezis ce se va întâmpla peste 20 de ani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.