Prostituatele platesc TVA si impozit pe profit la Amsterdam. Vezi ce spune sefa de sindicat

Postat la 21 ianuarie 2010 917 afişări

In afara de TVA in pondere de 19% din incasari, prostituatele din capitala olandeza, unde prostitutia este legala, ”platesc un impozit pe profir de 30%”, a declarat pentru BUSINESS Magazin Magazin Mariska Majoor, cea care a fondat in 1991 Institutul de Informare despre Prostitutie (Prostitutie Informatie Centrum), care ofera gratuit informatii despre prostitutie. Anterior ea a lucrat ca prostituata, de la 16 la 21 de ani si a renuntat pentru ca ”acum am o atitudine diferita fata de sex si relatii fata de acea vreme”.

Ea povesteste ca din cand in cand inspectorii financiari fac controale, dar de regula declaratiile sunt luate de bune pentru ca "nu sunt nebuni, stiu cati bani poate castiga cineva", completeaza Majoor.

Ceea ce locuitorii orasului numesc "supermarket sexual", zona Red District (Cartierul Rosu) reuneste sute de femei ce profeseaza legal prostitutia, platind taxe si avand drepturi ca orice angajat. "Au chiar si un sindicat", Richard Caron, care lucreaza ca ghid la Amsterdam. Tot el explica faptul ca fetele nu sunt obligate sa lucreze doar in Red District, ci pot sa-si aranjeze vitrinele oriunde. Vitrine este tocmai cuvantul potrivit, pentru ca nu se plimba in cautare de clienti, ci dimpotriva acestia le studiaza, din spatele geamurilor si - dupa caz - aleg sau nu.

In Romania subiectul prostitutiei ramane de cele mai multe ori tabu, desi de-a lungul anilor au existat discutii referitoare la legalizarea acestor practici. Unii dintre alesi, reprezentantii bisericii sau ai ONG-urilor pentru protectia femeii se declara vehement impotriva legalizarii prostitutiei, in vreme sustinatorii acestei idei sustin ca prin taxarea prostitutiei ar creste incasarile bugetare, iar prostituatele ar putea beneficia de asigurari de sanatate, pensii, concedii samd.

In toamna anului trecut, Comisia prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice propunea legalizarea prostitutiei ca posibila solutie pentru prevenirea riscurilor legate de practicarea "sexului comercial", dar si dezincriminarea consumului de droguri usoare.

Specialistii comisiei prezidentiale spun ca, din punctul de vedere al politicilor publice, prostitutia este un fenomen social controversat, iar tendinta generala la nivel mondial a fost fie aceea de a interzice si pedepsi, fie de legalizare. In raport se arata ca, pana in prezent, interzicerea prostitutiei prin lege nu a avut efectul dorit cata vreme raziile politiei sunt ineficiente, prostituatele se intorc in strada, iar amenzile nu sunt niciodata platite. "Desi raziile politiei conduc la amenzi acordate prostituatelor stradale (amenzi inutile din moment ce nu sunt platite niciodata si nici nu conduc la limitarea fenomenului) saloanele de masaj erotic ascund adesea practicarea prostitutiei si sunt tolerate", se mai arata in documentul citat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prostitutie,
Amsterdam,
impozite,
Mariska Majoor,
TVA
/actualitate/afaceri/prostituatele-platesc-tva-si-impozit-pe-profit-la-amsterdam-vezi-ce-spune-sefa-de-sindicat-5397341
5397341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.