Unilever a cumparat brandul de inghetata Napoca

Postat la 24 februarie 2009 147 afişări

Unilever South Central Europe a achizitionat brandul de inghetata Napoca de la compania olandeza Friesland Foods.

Unilever a anuntat astazi intrarea pe piata locala a inghetatei prin achizitionarea brandului local Napoca, aflat in proprietatea companiei Napolact, parte a grupului olandez Frieslands Foods. Potrivit comunicatului remis de companie, aceasta tranzactie face parte din strategia de crestere a companiei in Europa Centrala si de Sud, urmand ca Unilever sa aduca in Romania cele mai vandute marci de inghetata din lume care apartin companiei. La momentul actual, compania Unilever SCE este prezenta pe piata locala a inghetatei prin doua branduri importate, Magnum si Carte d'Or.

Marca de inghetata Napoca a fost pusa in vanzare de catre actualii ei proprietari anul trecut, se arata in comunicatul Unilever. Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata, urmand ca tranzactia sa fie supusa aprobarii Consiliului Concurentei, o procedura care se va finaliza in urmatoarele trei pana la patru luni. "Inghetata reprezinta o parte importanta a Unilever si credem ca este momentul potrivit pentru a explora aceasta oportunitate si in Romania, unde piata de inghetata se situeaza in jurul valorii de 160 de milioane de euro", a declarat Alexandra Gatej, presedintele Unilever South Central Europe. Decizia de a lansa inghetata in Romania este fireasca pentru evolutia companiei, care si-a inceput activitatea locala in 1995 si este una dintre cele mai importante pe piata bunurilor de larg consum, se arata in comunicatul de presa. Portofoliul Unilever include marcile de margarina Rama si Delma, detergentii Dero si Omo, ceaiurile Lipton si supele Knorr, condimentele Delikat.

"Cresterea cererii pentru produse de calitate face ca piata de inghetata sa fie extrem de atractiva", a declarat Alexandra Gatej. "Avem o experienta unica pe piata internationala de inghetata, mai ales in inovatia produselor, dar si in punerea lor pe piata. Lansarea de astazi aduce o completare valoroasa structurii actuale a companiei noastre. Aceasta decizie, o investitie pe termen lung pentru noi, reprezinta respectarea promisiunii facute fata de potentialul, consumatorii si angajatii Unilever din aceasta regiune", a adaugat ea. In afara de marcile importate Magnum si Carte d’Or, portofoliul de produse Unilever va include marcile Cornetto, Viennetta si Big Milk. Acestora li se vor adauga produsele sub marca Napoca, odata ce achizitia este aprobata. Produsele traditionale Unilever se vor vinde sub simbolul inimii Algida, marca folosita de Unilever in Italia.. Produsele Unilever vor putea fi gasite in magazine incepand cu luna martie.

Unilever South Central Europe si-a inceput activitatea in România in 1995, fiind unul dintre cei mai mari investitori straini din ţară. Biroul de la Bucuresti coordoneaza activitatea in regiune, in Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Moldova si Kosovo. Friesland Foods, compania care detine in prezent brandul de inghetata Napoca, este prezenta in Romania din 2002, fiind lider pe piata locala de lactate. La inceputul acestui an, Friesland a fuzionat oficial cu un alt producator olandez de lactate, Campina (prezent in Romania prin lactatele produse in parteneriat cu Covalact si distribuite de Whiteland), luand astfel nastere compania FrieslandCampina.

Pe piata locala a inghetatei, estimata la aproximativ 160 de milioane de euro, cele mai importante companii sunt Nestle, Betty Ice, Alpin Lux, Kubo Ice Cream si Top Gel. Anul trecut, Nestle a decis sa mute fabrica de inghetata Delta in Bulgaria, operatiunea facand parte din procesul de reorganizare a operatiunilor companiei in zona Europei de Sud-Est.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Unilever,
Napoca,
inghetata,
FMCG,
brand
/actualitate/afaceri/unilever-a-cumparat-brandul-de-inghetata-napoca-3994414
3994414
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.