Afacerile din comerţ, principalul indicator pentru consumul privat, au crescut în iulie cu 8,1% an/an, susţinute în principal de vânzările de produsele nealimentare, plus 14,5%. La 7 luni, majorarea a fost tot de 8,1%

Autor: Cristina Bellu Postat la 05 septembrie 2024 8 afişări

Afacerile din comerţ, principalul indicator pentru consumul privat, au crescut în iulie cu 8,1% an/an, susţinute în principal de vânzările de produsele nealimentare, plus 14,5%. La 7 luni, majorarea a fost tot de 8,1%

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cel mai important indicator pentru consumul privat, a marcat în primele şapte luni ale anului o creştere de 8,1% ca serie brută, faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu 13,2%, la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 4,6%, şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 4,1%, arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna iulie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut, pe ansamblu, tot cu 8,1%, serie brută, comparativ cu luna iulie 2023, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu 14,5%, la vânzările de produse alimentare cu 4,8%, în timp ce la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate creşterea a fost de doar 0,6%.

Raportat la luna iunie 2024, în iulie volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut cu 4,6%, serie brută, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (plus 6,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (plus 3,9%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (plus 2,0%).

(Sursa:INS)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
produse,
vanzari,
crestere,
consum,
privat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.