Altă grevă în Marea Britanie: negocierile transportatorilor au eşuat
Membrii sindicatului feroviar, maritim şi al transporturilor încep, vineri, o nouă grevă de 48 de ore, după ce joi negocierile nu au reuşit să facă progrese, potrivit Sky News.
Greva transportatorilor are loc la doar o zi după ce asistentele medicale au ieşit în stradă.
Unele zone din Marea Britanie se confruntă cu noi probleme din cauza călătoriilor, deoarece lucrătorii din sectorul feroviar, şoferii autobuzelor etc. au părăsit locul de muncă, din cauza disputei cu privire la salarii şi condiţiile de muncă.
Membrii sindicatului feroviar, maritim şi al transporturilor vor începe o nouă grevă de 48 de ore, după ce joi negocierile nu au reuşit să facă progrese.
Sindicatul RMT a declarat că au fost convenite „discuţii suplimentare”, dar „între timp, toate acţiunile industriale rămân în vigoare”.
Sindicatul este implicat în două conflicte - unul cu Network Rail, care reprezintă aproximativ 20.000 de lucrători de semnalizare şi de întreţinere, iar celălalt cu Rail Delivery Group, care reprezintă aproximativ 20.000 de lucrători din 14 companii feroviare.
Membrii celor două grupuri vor intra în grevă vineri şi sâmbătă, apoi pe 3 şi 4 ianuarie şi 6 şi 7 ianuarie, iar membrii RMT de la Network Rail vor intra în grevă, de asemenea, de la ora 18.30 în Ajunul Crăciunului până la ora 6 dimineaţa pe 27 decembrie.
Membrii TSSA (Transport Salaried Staffs' Association) de la Network Rail au votat joi pentru a accepta o ofertă salarială, dar membrii de la Avanti West Coast vor continua greva şi vineri.
Pasagerii din întreaga reţea feroviară au fost avertizaţi să nu călătorească.
Între timp, şoferii de autobuz angajaţi de Abellio în sudul şi vestul Londrei vor intra în grevă vineri şi sâmbătă, din cauza conflictului lor în ceea ce priveşte nivelul salarial. Sindicatul lor - Unite - a declarat că Abellio nu a reuşit să intre în „discuţii salariale semnificative” cu privire la creşterile salariale şi că membrii săi sunt printre cei mai prost plătiţi din Londra.
Colegii lor de la Metroline din nordul şi vestul Londrei urmau să intre în grevă vineri, dar au acceptat o ofertă la începutul acestei luni - o creştere salarială de 11% şi o creştere de 10% a salariilor restante.
Membrii sindicatului Servicii Publice şi Comerciale care lucrează pentru National Highways vor ieşi vineri în grevă în nord-vest, nord-est şi Yorkshire, urmând ca şi alte părţi ale ţării să fie afectate în săptămânile următoare.
Sindicatul PCS a declarat că lucrătorii planifică, proiectează, construiesc, operează şi întreţin drumurile ţării şi că grevele riscă să ducă reţeaua la un „blocaj”.
Disputa lor se referă la salarii, pensii, siguranţa locului de muncă şi condiţiile de concediere.
National Highways a declarat că aproximativ 125 din cei 1.500 de angajaţi din prima linie a personalului operaţional vor participa la greve, ceea ce înseamnă între 10 şi 25 de persoane pe regiune.
Acesta a declarat: „Lucrăm pentru a ne asigura că orice acţiune industrială nu va afecta experienţa utilizatorilor de drumuri şi suntem încrezători că impactul grevelor va fi gestionat”.
Lucrătorii din sectorul feroviar, al autobuzelor şi al autostrăzilor se numără printre sutele de mii de lucrători care fac grevă în această iarnă, în condiţiile în care inflaţia şi alte presiuni legate de costul vieţii lasă salariile în urmă.
De asemenea, avineri sunt în grevă peste 900 de angajaţi care lucrează la Agenţia de Plăţi Rurale, personalul DVSA din Scoţia şi Irlanda de Nord, precum şi agenţii de securitate de la Eurostar.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro