Americanii de la Corteva anunţă investiţii de 0,8 mil. dolari în fabrica din Afumaţi, care vor creşte capacitatea staţiei de procesare de unde seminţele de po­rumb şi floarea-soarelui pleacă către fermieri

Autor: Cristina Bellu Postat la 10 septembrie 2024 22 afişări

Americanii de la Corteva anunţă investiţii de 0,8 mil. dolari în fabrica din Afumaţi, care vor creşte capacitatea staţiei de procesare de unde seminţele de po­rumb şi floarea-soarelui pleacă către fermieri

Corteva Agriscience, companie internaţională de inovaţie agricolă, anunţă investiţii de 800.000 de dolari în unitatea sa de producţie din Afumaţi, care vor creşte capacitatea staţiei de procesare şi vor contribui la îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei producţiei de porumb.

„Capacitatea îmbunătăţită a staţiei de procesare de seminţe din Afumaţi ne va permite să satisfacem cererea tot mai mare pe plan intern şi internaţional pentru seminţe”, spune Jean Ionescu, Country Leader, România şi Republica Moldova.

De la începutul lunii august, linia de condiţionare a Corteva din Afumaţia a fost dotată cu cel mai avansat sorter optic din gama sa, care va ajuta la asigurarea unui proces de procesare a seminţelor mai rapid şi mai precis, cu noi criterii de performanţă bazate pe dimensiune şi controlul defectelor. În plus, sistemul avansat de software permite controlul şi reprogramarea de la distanţă, oferind o flexibilitate mai mare în gestionarea procesului de producţie, spun reprezentanţii companiei.

Corteva continuă să investească în tehnologii avansate în România. Cu o investiţie de peste 84 de milioane de dolari în cei 22 de ani de funcţionare, unitatea este echipată cu echipamente de ultimă generaţie, inclusiv sortere optice, maşini de tratare de înaltă performanţă şi o capacitate avansată de producţie pentru seminţele de floarea-soarelui, soia şi rapiţă.

Afacerile din România şi Republica Moldova ale Corteva Agriscience s-au majorat în 2023 cu 23% comparativ cu anul precendent.

Pe segmente de business, datele privind vânzările nete de produse de protecţie a culturilor evidenţiază o creştere organică puternică de aproape 35% în cele două ţări, susţinută de un portofoliu extins de soluţii pentru fermierii din România şi Republica Moldova.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.