Aproape 4 milioane de români i-au îmbogăţit pe investitorii de la Revolut: Celebrul fintech pentru care România este a doua piaţă se tranzacţionează la o evaluare de peste 45 mld. dolari

Autor: Roxana Rosu Postat la 16 august 2024 30 afişări

Aproape 4 milioane de români i-au îmbogăţit pe investitorii de la Revolut: Celebrul fintech pentru care România este a doua piaţă se tranzacţionează la o evaluare de peste 45 mld. dolari

Revolut a anuntat o vânzare secundară de actiuni pentru atragerea de noi investitori şi asigurarea de lichidităti angajatilor, ofertă care evaluează fintech-ul la 45 miliarde dolari.

România este a doua piaţă pentru Revolut, după Marea Britanie, având aproape 4 mil. clienţi.  Runda a fost condusă de Coatue, D1 Capital Partners şi investitorul existent Tiger Global.

În 2023, Revolut a raportat venituri de 2,2 miliarde de dolari (o creştere de 95% faţă de 2022) şi un profit record înainte de taxe şi impozite de 545 de milioane de dolari. Compania şi-a continuat traiectoria ascendentă în prima jumătate a anului 2024, înregistrând o creştere anuală a veniturilor de peste 80%, precum şi o profitabilitate îmbunătăţită.

Revolut estimează că va depăşi 50 de milioane de clienţi până la sfârşitul anului 2024.

Compania a obţinut o licenţă bancară în Mexic, urmată de acordarea licenţei bancare în Regatul Unit (Autorizare cu restricţii) în luna iulie, un pas important în extinderea continuă a companiei atât în Regatul Unit, cât şi la nivel global. În plus, Revolut a lansat mai multe produse noi,  inclusiv programul de loialitate RevPoints şi funcţia eSIM.

„Suntem încântaţi să oferim angajaţilor noştri oportunitatea de a beneficia de succesul colectiv al companiei. Eforturile lor, inovaţia şi devotamentul ne-au făcut să devenim cea mai valoroasă companie privată de tehnologie din Europa. De asemenea, suntem încântaţi să ne asociem cu mai mulţi investitori noi care ne împărtăşesc viziunea, pe măsură ce ne continuăm călătoria de redefinire a peisajului bancar obişnuit.", a declarat Nik Storonsky, CEO al Revolut.

Morgan Stanley a fost singura companie de intermediere implicată în tranzacţie.

„Capacitatea dovedită a Revolut de a se extinde pe zeci de pieţe este o dovadă a angajamentului echipei faţă de viteza de lansare a produselor, incluziunea financiară şi inovaţia în serviciile financiare”, a spus Philippe Laffont, fondator şi manager de portofoliu, Coatue.

Lansat în 2015 în Marea Britanie, Revolut are  peste 45 de milioane de clienţi din întreaga lume. Revolut a pornit ca un operator de transfer de plăţi şi cursuri valutare mai bune decât cele oferite de bănci. 

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
crestere,
miliarde,
venituri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.