Atac aerian asupra unui oraş din Gaza. A fost vizat unul dintre liderii atacului din 7 octombrie

Autor: Petru Mazilu Postat la 13 iulie 2024 28 afişări

Atac aerian asupra unui oraş din Gaza. A fost vizat unul dintre liderii atacului din 7 octombrie

Un atac aerian de proporţii a avut loc sâmbătă asupra unui oraş din Gaza. Se pare că atacul l-a vizat pe unul dintre organizatorii atacului asupra Israelului din 7 octombrie.  Martorii spun că sunt zeci de victime.

Un atac aerian israelian l-a vizat pe şeful militar al Hamas, Mohammed Deif, omul din spatele atacului din 7 octombrie, a declarat un oficial de securitate, potrivit Sky News.

Autorităţile din Gaza au spus că cel puţin 71 de persoane au murit şi alte 290 au fost rănite în atacul asupra oraşului Khan Younis. Spitalul local este copleşit şi „nu mai poate funcţiona” din cauza numărului mare de victime, au mai relatat martorii.

Hamas a descris lovitura drept „o escaladare gravă” care dovedeşte că Israelul nu este interesat de o încetare a focului, în ciuda discuţiilor în curs de la Doha şi Cairo.

Nu s-a spus dacă Mohammed Deif şi Rafa Salama, un alt lider Hamas, au fost ucişi. Reprezentanţii armatei israeliene susţin că Deif s-a ascuns într-o clădire din zona umanitară.

Mohammed Deif a fost comandantul secret din spatele atacului surpriză al Hamas asupra Israelului din octombrie trecut, care a declanşat războiul devastator din Gaza. El este considerat responsabil pentru moartea a zeci de israelieni în atentate sinucigaşe. În ultimii ani, Deif a fost vizat de şapte tentative de asasinat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atac,
gaza,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.