Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare: Prin reducerea participaţiei la Banca Transilvania, BERD contribuie la creşterea lichidităţii acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti. Rămânem încrezători în perspectivele Băncii Transilvania
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a redus uşor participaţia la Banca Transilvania (TLV), cea mai mare bancă din România, prin vânzarea a 13,7 milioane de acţiuni într-un plasament accelerat de tip bookbuild pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Acţiunile vândute la 27 iunie 2024 reprezintă 1,7% din totalul acţiunilor Băncii Transilvania. BERD păstrează o participaţie de 5,2% la partenerul său de lungă durată, se arată într-un comunicat de presă al BERD.
„Banca a achiziţionat o participaţie de 15% la în 2001 pentru a-şi consolida baza de capital şi a sprijini extinderea activităţilor şi a portofoliului de credite. De atunci, BERD a promovat un parteneriat de lungă durată cu Banca Transilvania, recunoscând-o ca fiind o bancă inovatoare, cu expansiune rapidă, deţinută local în România. Datorită modelului său de afaceri robust şi adaptabil, Banca Transilvania şi-a demonstrat în mod constant capacitatea de a face faţă provocărilor cu rapiditate şi transparenţă, sprijinită de o echipă de conducere experimentată.”
Vedeţi aici comunicatul Băncii Transilvania, publicat astăzi la BVB.
BT are sediul central în Cluj-Napoca, este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi este cea mai mare bancă din România. BERD este în prezent al doilea mare acţionar direct al băncii.
„Prin reducerea participaţiei sale, BERD contribuie la creşterea lichidităţii acţiunilor Banca Transilvania pe Bursa de Valori Bucureşti. În calitate de acţionar continuu, BERD rămâne încrezătoare în perspectivele de viitor ale Băncii Transilvania şi va continua să sprijine dezvoltarea viitoare a Băncii Transilvania”, se arată în comunicat.
În 2023, BERD a investit 658 de milioane de euro în România. De la începutul cooperării în 1993, banca a angajat aproape 11 miliarde de euro în 525 de proiecte din ţară, din care 81% în sectorul privat.
Banca Transilvania a realizat în T1/2024 o treime din profitul bugetat pentru întreg anul. Mai exact, grupul a încheiat primele trei luni din an cu un rezultat net de 913 milioane de lei la nivel individual.
„Se estimează o creştere a activelor cu 10,3% faţă de nivelul înregistrat în 2023 (până la 178,789 milioane lei). În structura activelor s-a prevăzut o pondere a creditelor brute de 45,6%, a lichidităţilor imediate de 22,5% şi a investiţiilor în titluri de 30,7%”, scriu reprezentanţii băncii în bugetul de venituri şi cheltuieli. Planul de dezvoltare pentru anul 2024 prevede investiţii de 643 milioane de lei, din care 439 milioane în IT şi carduri, 147 milioane în retail şi carduri.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro