Bitdefender şi Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică din România oferă consultanţă tehnică, informaţii privind ameninţările şi tehnologie de securitate cibernetică pentru orice afacere, instituţie guvernamentală sau cetăţean al Ucrainei

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 28 februarie 2022 39 afişări

Bitdefender şi Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică din România oferă consultanţă tehnică, informaţii privind ameninţările şi tehnologie de securitate cibernetică pentru orice afacere, instituţie guvernamentală sau cetăţean al Ucrainei

Bitdefender, una dintre cele mai puternice companii de soft create în România, care a devenit un lider global pe piaţa de soluţii de securitate cibernetică cu o jumătate de miliard de utilizatori la nivel global, şi-a extins colaborarea cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică din România (DNSC) pentru a oferi gratis expertiză în domeniul securităţii cibernetice, informaţii despre ameninţări informatice, dar şi tehnologie de ultimă generaţie pentru a sprijini populaţia Ucrainei şi aliaţii săi, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Bitdefender şi DNSC.

„Împărtăşind aceleaşi misiuni şi valori de integritate, libertate şi rezilienţă, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) al României – în parteneriat cu Bitdefender – va oferi consultanţă tehnică, informaţii privind ameninţările şi, în mod gratuit, tehnologie de securitate cibernetică pentru orice afacere, instituţie guvernamentală sau cetăţean al Ucrainei, pentru atât timp cât este necesar”, au transmis reprezentanţii celor două organizaţii.

De asemenea, DNSC, în parteneriat cu Bitdefender, va oferi gratuit, timp de un an, tehnologii de securitate cibernetică produse de Bitdefender către orice companie sau entitate publică din spaţiul NATO sau al Uniunii Europene care doreşte să îşi crească nivelul de securitate prin înlocuirea soluţiilor de securitate cibernetică ce ridică semne de întrebare din punct de vedere tehnic sau geopolitic.

„Ne menţinem angajamentul de a-i ajuta pe toţi cetăţenii, precum şi pe actorii din sectorul privat şi public din lumea liberă şi democratică, pentru ca planeta noastră să rămână liberă de conflicte. Invităm toate statele membre ale NATO şi ale Uniunii Europene să contribuie la acest efort”, au mai spus reprezentanţii DNSC.

Reprezentanţii Bitdefender au mai transmis că pe măsură ce invazia din Ucraina se intensifică, ameninţarea atacurilor cibernetice desfăşurate de state-naţiune, de organizaţii cibernetice şi de simpatizanţi ai hacktivismului este amplificată în mod semnificativ. Această colaborare consolidată este concepută pentru a sprijini organizaţiile guvernamentale, infrastructurile critice, interesele economice şi securitatea personală a cetăţenilor care se confruntă cu un risc mai mare de atacuri distructive şi de spionaj cibernetic.

„Suntem profund întristaţi de actul brutal şi neprovocat de război împotriva poporului liber din Ucraina şi ne angajăm să facem tot ce putem pentru a-l sprijini pe acesta şi pe aliaţii noştri din NATO. Ca români mândri şi ca o companie de cetăţeni globali, suntem alături de vecinii noştri din nord care luptă cu curaj pentru viitorul lor”, a spus Florin Talpeş, co-fondator şi CEO al Bitdefender.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
securitate,
bitdefender,
tehnologie,
solutii,
atacuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.