Bursă. Holdingul de materiale de construcţii Roca Industry vrea să atragă până la 10 mil. euro de la investitorii din piaţa locală de capital, prin vânzarea unor obligaţiuni cu o dobândă anuală de până la 12% şi scadenţa cuprinsă între 3 şi 5 ani

Autor: Cristina Bellu Postat la 03 septembrie 2024 20 afişări

Bursă. Holdingul de materiale de construcţii Roca Industry vrea să atragă până la 10 mil. euro de la investitorii din piaţa locală de capital, prin vânzarea unor obligaţiuni cu o dobândă anuală de până la 12% şi scadenţa cuprinsă între 3 şi 5 ani

Acţionarii ROCA Industry, holding românesc de materiale de construcţii, listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul ROC1, au aprobat recent propunerea de iniţiere a primului program de emisiune de obligaţiuni a companiei pe piaţa locală de capital, care ar urma să fie lansat în următorii doi ani.

Valoarea nominală maximă este de 50 de milioane lei (aproximativ 10 milioane euro), cu un prag de minim de 25 de milioane lei, la atingerea căruia programul va fi declarat încheiat cu succes, se specifică în Hotărărea AGEA din 2 septembrie a Roca Industry.

Obligaţiunile emise în cadrul programului vor avea o dobândă anuală de până la 12%, cu scadenţă cuprinsă între 3 şi 5 ani pentru fiecare emisiune, iar condiţiile vizează atragerea unui spectru larg de investitori, în special pe cei interesaţi de oportunităţi de investiţii cu risc redus, dar cu randament prestabilit pe termen mediu şi lung.

În urma programului de finanţare, ROCA Industry ar urma să folosească resursele obţinute pentru noi investiţii precum achiziţii integrale sau parţiale de noi companii, ce vor contribui la diversificarea şi optimizarea portofoliului investiţional.

„Lansarea acestui prim program de emisiune de obligaţiuni al holdingului, la mai puţin de şase luni de la listarea pe piaţă principală, marchează un moment important în dezvoltare, oferindu-ne acces la surse de finanţare diversificate. Prin condiţiile atractive oferite, mizăm pe atragerea de noi investitori activi la BVB, pentru a extinde orizonturile holdingului şi a explora împreună noi oportunităţi de creştere” spune Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Recent, holdingul a raportat rezultate în creştere la nivelul primului semestru din 2024: business cumulat de 314,5 mil. lei, în creştere cu 9,5% faţă de perioada similară din 2023, EBITDA cu 75,2% peste valoarea din S1 2023 şi profit net cumulat de 4,5 mil. lei.

ROCA Industry deţine, direct şi indirect, un număr de 9 jucători semnificativi din domeniul construcţiilor: BICO Industries (primul şi cel mai mare producător naţional de plasă din fibră de sticlă şi singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producţie de vopsele şi lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidentiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanţi producători de cabluri electrice), precum şi producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas şi Iranga, prin intermediul BICO Industries.

Compania are 229 mil. lei capitalizare, iar cel mai mare acţionar este Societatea de Investiţii Alternative cu Capital Privat Roca Investments (65,95%). Acţiunile ROC1 se tranzacţionează în scădere cu 1,08% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 18 mil. lei, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.