Care este oraşul unde autorităţile plasează cronometre deasupra toaletelor într-un loc turistic cheie

Autor: Andreea Tobias Postat la 13 iunie 2024 15 afişări

Care este oraşul unde autorităţile plasează cronometre deasupra toaletelor într-un loc turistic cheie

Un oraş chinez a instalat cronometre deasupra toaletelor dintr-un important loc turistic pentru a asigura „siguranţa” utilizatorilor. Imaginile arată un rând de băi, fiecare cu un cronometru digital în faţa uşii. Afişajul indică momentul în care o cabină este ocupată şi pentru cât timp.

Un oraş chinez a amplasat cronometre deasupra toaletelor, într-un loc turistic important, pentru a asigura „siguranţa" utilizatorilor. Un videoclip postat de presa locală arată un rând de băi, fiecare cu un cronometru în faţa uşii. Afişajul digital indică momentul în care o cabină este ocupată şi pentru cât timp, conform The Telegraph.

Ceasurile speciale au fost observate la toaletele din Grotele budiste Yungang din oraşul Datong, provincia Shanxi. Dar ar fi apărut şi în Shanghai.

„Este prima dată când văd aceste ceasuri digitale care anunţă cât timp a fost ocupată fiecare dintre aceste băi. Văzute într-un parc din Shanghai", a declarat Christian Petersen-Clausen, documentarist.

În timp ce mulţi au criticat cronometrele ca fiind un alt exemplu de imixtiune a guvernului în viaţa privată a oamenilor, alţii spun că acestea i-ar putea încurca pe cei care petrec mult timp la baie pentru a se uita pe telefoane.

Grotele budiste Yungang sunt un sit de patrimoniu UNESCO, cu zeci de mii de statui uriaşe, sculptate în peşteri între mijlocul secolului al V-lea şi începutul secolului al VI-lea d.Hr. Anul trecut au avut 3 milioane de vizitatori.

„Mi s-a părut destul de avansat din punct de vedere tehnologic, astfel încât nu trebuie să stai la coadă afară sau să baţi la uşa toaletei. Dar mi s-a părut puţin jenant. M-am simţit ca şi cum aş fi fost monitorizat", a declarat un vizitator.

Un specialist a declarat pentru Xiaoxiang Morning Herald că măsura vine în întâmpinarea unui număr mare de vizitatori, dar nu e impusă vreo limită.

„Nu sunt acolo pentru a controla durata în care puteţi folosi băile", a spus acesta.

Un alt specialist citat de Nanchang Evening News a spus că spunând că mecanismele au fost instalate pentru siguranţă şi pentru a se afla dacă un oaspete stă mult la baie din cauza unei urgenţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
băi,
china,
cronometre

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.