Care sunt corporaţiile mai puternice decât multe state: Şefii acestora au fost invitaţi la Summitul G7, unde se adună cele mai puternice ţări ale lumii

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 13 iunie 2024 39 afişări

Care sunt corporaţiile mai puternice decât multe state:  Şefii acestora au fost invitaţi la Summitul G7, unde se adună cele mai puternice ţări ale lumii

Directorii executivi ai Microsoft Corp. şi BlackRock Inc. se vor alătura liderilor Grupului celor Şapte, reuniţi la un summit în Italia în această săptămână, pentru a sprijini eforturile premierului italian Giorgia Meloni de a investi în ţările în curs de dezvoltare, raportează Bloomberg.

Co-organizat de Meloni şi de preşedintele american Joe Biden, printre invitaţi se vor număra Satya Nadella de la Microsoft şi Larry Fink de la BlackRock, precum şi directorii companiilor energetice italiene Claudio Descalzi de la ENI SpA şi Flavio Cattaneo de la Enel SpA, potrivit a trei persoane familiarizate cu lista invitaţilor, care au cerut să ofere declaraţii sub rezerva anonimatului. 

Microsoft, BlackRock şi Enel au refuzat să comenteze. ENI nu a răspuns imediat solicitărilor emise de jurnaliştii Bloomberg. 

Ca parte a unei strategii pentru a stopa sosirea migranţilor din Africa în apele italiene, Meloni a promovat un plan de dezvoltare pentru continent, urmând să dezvăluie la summit o serie de proiecte privind securitatea alimentară, climatică şi energetică, a relatat recent Bloomberg News.

Planul include dezvoltarea de noi instrumente financiare pentru a contribui la susţinerea creşterii pe continent, o iniţiativă pentru energie şi una separată privind alimentaţia, care va promova proiecte agricole specifice în sectoare precum cel al cafelei.

În mod colectiv, membrii G-7 au depus eforturi pentru a intensifica acţiunile de apropiere faţă de Sudul global pentru a contracara incursiunile diplomatice ale Iniţiativei Belt and Road a Chinei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.