Care sunt oraşele cu traficul cel mai aglomerat din ţară şi care sunt cele aflate la polul opus

Autor: Ioana Matei Postat la 30 mai 2024 523 afişări

Care sunt oraşele cu traficul cel mai aglomerat din ţară şi care sunt cele aflate la polul opus

În prezent, Reşiţa, Oradea, Braşov, Botoşani şi Deva sunt oraşele din România cu traficul rutier cel mai redus, în timp ce la polul opus se află Baia Mare, Iaşi, Buzău, Bucureşti şi Suceava, unde traficul este cel mai intens comparativ cu cel din oraşele analizate în cadrul indexului T.R.A.I., realizat de Storia – platforma cu anunţuri imobiliare lansată de OLX. La capitolul cartierelor cu cel mai redus trafic rutier se regăseşte cartierul Recita din Reşiţa, cu un scor de 100 de puncte, singurul din platformă cu punctaj maxim. În ceea ce priveşte Capitala, cartierul cu cel mai redus trafic din Bucureşti conform datelor platformei din acest moment este Pădurea Băneasa, cu un scor de 72,8 puncte.

Indexul poate fi accesat pe trai.storia.ro şi este instrumentul care adună date din surse locale şi ştiinţifice pentru a putea oferi cele mai relevante informaţii tuturor celor care sunt în căutarea oraşului sau cartierului potrivit. Pe de-o parte, indexul include date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, Storia şi măsoară o serie de factori cheie (Trafic, Repere, Calitatea aerului şi Imobiliarele – preţul pe metru pătrat) pe care, ulterior, îi transpune într-un scor reprezentativ pentru oraşele sau cartierele României. Iar pe de altă parte, în secţiunea „Vocea Cartierelor”, indexul prezintă date subiective preluate de la locuitorii din cartierele incluse pe platformă.

Cum este traficul rutier din Capitală

Conform indexului T.R.A.I., secţiunea „Trafic” se interpretează în felul următor: cu cât scorul se apropie de 100, cu atât traficul este mai redus în cartierul sau oraşul selectat. Indicele afişează date exacte despre circulaţia rutieră şi viteza de deplasare, în raport cu viteza maximă legală admisă în zonă.

Zonele din Bucureşti în care traficul este mai redus, conform indexului T.R.A.I. sunt: Pădurea Băneasa (72,8 puncte), Uranus (27,7), Primăverii (24,9), urmate de Regie (19,8) şi 13 Septembrie (14,6). La polul opus, printre cartierele în care traficul este cel mai intens se numără Piaţa Romană (scor 0), Cartierul Evreiesc (3), Centrul Istoric (3,7), urmate de Cartierul Francez (4) şi Piaţa Victoriei (4,3).

Care sunt oraşele în care traficul rutier este mai redus VS. oraşele cu trafic intens

Oraşul Reşiţa se află în prezent pe primul loc în topul oraşelor cu cel mai redus trafic dintre oraşele analizate pe platforma trai.storia.ro cu un scor de 43,8 puncte, urmat de Oradea (40,4), Braşov (39,1) şi Botoşani (38). De asemenea, în topul celor 10 oraşe de pe platformă în care traficul este mai redus se regăsesc şi Deva (36,8), Alba Iulia (37,4), Drobeta-Turnu Severin (35,6), Arad (36,9), Giurgiu (39,7) şi Slatina (32,3)

La polul opus, Baia Mare este oraşul în care traficul este cel mai aglomerat comparativ cu traficul din celelalte oraşe regăsite pe platformă, obţinând un punctaj de doar 12,3. Următoarele oraşe cu cel mai intens trafic sunt Iaşi (15,4), Buzău (18) şi Bucureşti (18,3), dar şi Suceava (21,6), Galaţi (23,2), Timişoara (25,2), Satu Mare (25,4), Brăila (26,3) şi Zalău (26,3).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.