Câţi bani face Mugur Isărescu cu vinul său

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 10 iunie 2024 39 afişări

Câţi bani face Mugur Isărescu cu vinul său

​Măr SRL, producătorul vinurilor Casa Isărescu, a terminat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 6,2 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 5% faţă de anul precedent, arată datele de la MInisterul de Finanţe. Producătorul de vinuri din Drăgăşani a realizat un profit net de 1,1 milioane de lei, în scădere cu 16,5% faţă de anul precedent. Cu toate acestea, marja de profit s-a ridicat la 18%, conform calculelor ZF, o marjă mai mare faţă de cât realizează jucători mari precum Jidvei sau Cotnari, potrivit datelor analizate de ZF.

Măr SRL a avut în 2023 un număr mediu de 20 de angajaţi.

La Drăgăşani, familia Isărescu deţine atât circa 45 de hectare de viţă-de-vie, cât şi o cramă şi o pensiune, restaurant şi sală de degustare, conform ultimelor date. Vinurile realizate de Casa Isărescu se găsesc în reţelele de magazine Annabella, Mega Image, Metro şi Selgros, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Crama produce vinuri din soiurile Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Crâmpoşie Selecţionată, Tămâioasă Românească, Merlot, Negru de Drăgăşani şi Syrah.  Cele mai mari companii din producţia de vinuri sunt Cramele Recaş, Crama Ceptura, Jidvei, Zarea şi Cotnari, potrivit datelor financiare aferente anului 2023. Conform datelor de la Registrul Comerţului, în producţia de vinuri sunt active peste 260 de firme cu o cifră de afaceri ce depăşeşte 1,1 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mugur isarescu,
profit,
companie,
bani,
vin,
vinuri,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.