Ce legătură e între ceasul deşteptător şi kilogramele în plus
Cercetătorii au descoperit că femeile şi bărbaţii care au folosit un ceas deşteptător pentru a se trezi devreme în timpul săptămânii, dereglând astfel ceasul natural al organismului, iar apoi au dormit mai mult în weekend sau în zilele libere, erau predispuşi să aibă un indice de greutate mai ridicat, se arată într-un studiu publicat în jurnalul “Current Biology”.
"Cei mai mulţi dintre noi trebuie să trăim în funcţie de normele şi regulile impuse de societate, iar aceasta presupune să ne trezim dimineaţa devreme şi să mergem la muncă. Toţi suntem diferiţi când vine vorba de cantitatea de somn de care avem nevoie", susţine dr. Stan Goldstein, şeful Clinicii de Consultanţă BUPA, Australia, furnizor de asigurări private de sănătate.
Cercetătorii din Europa au descoperit că nu doar numărul de ore dormite influenţează greutatea, ci şi momentul culcării sau trezirii. Munca şi îndatoririle sociale sunt dăunătoare pentru că întrerup ceasul natural al organismului, cunoscut drept ceasul circadian. Un nou termen apărut pentru a descrie acest fenomen este Oboseala socială. Ceasul circadian este important în reglarea metabolismului, iar întreruperea lui poate contribui la apariţia problemelor legate de greutate, susţin cercetătorii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană