CEC Bank a finanţat în ultimii 17 ani peste 3.000 proiecte investiţionale din fonduri europene, cu o valoare totală de 9,4 miliarde de lei

Autor: Roxana Rosu Postat la 09 mai 2024 16 afişări

CEC Bank a finanţat în ultimii 17 ani peste 3.000 proiecte investiţionale din fonduri europene,  cu o valoare totală de 9,4 miliarde de lei

CEC Bank a finanţat în ultimii 17 ani peste 3.000 proiecte investiţionale din fonduri europene, a declarat Ramona Ivan, Director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale în cadrul CEC Bank, cu ocazia Zilei Europei.

De la demararea Exerciţiului Financiar 2007-2013 şi până în prezent, banca a acordat 3.243 de credite pentru finanţarea proiectelor cu componentă nerambursabilă, cu o valoare totală de 9,4 miliarde de lei. Proiectele finanţate au avut o componentă de grant în valoare de 22,3 miliarde de lei.

Principalele finanţări au fost acordate în cadrul programelor de finanţare rurală (PNDR şi POPAM), cu un număr de 2.140 proiecte şi o valoare cumulată a finanţării de 3,5 miliarde de lei, urmate de programul operaţional regional (POR), cu 612 proiecte finanţate, cu o valoare cumulată de 2,75 miliarde de lei.

Dintre aceste finanţări, 521 de credite, cu o valoare cumulată de 2,7 miliarde de lei, au fost acordate autorităţilor administraţiei publice locale (AAPL), iar 2.722 credite cu o valoare cumulată de 6,7 miliarde de lei au fost acordate companiilor.

"CEC Bank a finanţat proiecte eligibile care au generat valoare adăugată semnificativă pentru dezvoltarea industriei, agriculturii şi infrastructurii rurale, reabilitării infrastructurii urbane, reabilitării reţelelor de apă şi canalizare şi altele", a adăugat Ramona Ivan.

CEC Bank este implicată în derularea tuturor programelor guvernamentale.

De exemplu, în cadrul ediţiilor anterioare ale programului IMM Invest, CEC Bank a acordat aproximativ 7.200 de finanţări în valoare cumulată de peste 7 miliarde de lei. Acest program îşi propune sprijinirea antreprenorilor în obţinerea finanţărilor necesare pentru depăşirea dificultăţilor economice actuale, amplificate în ultima perioadă de invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârşitul anului 2023.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
miliarde,
valoare,
cec

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.