Ciolacu,despre dorinţa PNL de a face alianţă de dreapta: E o mare diferenţă între dorinţă şi putinţă

Autor: Laura Buciu Postat la 16 septembrie 2024 30 afişări

Este o mare diferenţă între dorinţă şi putinţă, spune premierul Marcel Ciolacu, despre dorinţa PNL, exprimată de preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, de a avea o alianţă de dreapta care să guverneze România după alegerile din iarna acestui an.

Ciolacu,despre dorinţa PNL de a face alianţă de dreapta: E o mare diferenţă între dorinţă şi putinţă

Întrebat dacă are o altă variantă la care se gândeşte pentru a face o coaliţie de guvernare după alegerile generale, în condiţiile în care preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că şi-ar dori o alianţă de dreapta, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că el nu îşi mai doreşte aşa ceva, după „dezastrul pe care l-a adus fosta alianţă de dreapta”.

„Ştiţi că este o mare diferenţă între dorinţă şi putinţă. Eu unul am fost contemporan cu o mare coaliţie de dreapta care a dus un dezastru pentru România şi ştiţi mai bine decât mine acest lucru şi ştiţi de ce PSD a fost nevoit să intre la guvernare, după 8 luni de guvernare de dreapta. Eu nu îmi mai doresc acest lucru. Cum vor arăta următoarele guvern şi coaliţii de guvernare, sunt fem convins de un singur lucru: că niciun partid nu va putea face singur un guvern. Va trebui să facă alianţe politice. De asta sunt ferm convins. Restul, o să decidă românii”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PNL a spus că toate partidele de dreapta trebuie să fie alături de PNL la alegeri şi că în mod normal PNL ar fi ales o coaliţie de dreapta, însă partenerul, respectiv USR, a dat dovadă de „imaturitate”, dar „aşteaptă să se maturizeze”.

„Am fi vrut să construim coaliţia cu partenerul firesc de dreapta, dar imaturitatea lui politică a făcut imposibilă continuarea acestei alianţe. O spun clar: ne dorim să facem o coaliţie cu partidele de dreapta. Aceasta a fost mereu prima noastră opţiune şi aşa va fi. Mai mult, aceasta este şi opţiunea pe care majoritatea românilor o exprimă la urne. Doar că vrem un partener previzibil, pe care ne putem baza, matur şi responsabil. Guvernarea ţării în actualul context intern şi internaţional nu este o joacă de copii. Îi aşteptăm să se maturizeze, să înţeleagă lecţia pe care românii le-au dat-o la ultimele alegeri şi îi asigur că au în PNL un partener de proiect naţional pe termen lung. Forţele de dreapta trebuie să stea în aceste alegeri alături PNL”, a spus Ciucă, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, în cadrul căruia a fost desemnat candidat oficial la alegerile prezidenţiale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
ciucă,
alianţă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.