Ciorba rădăuţeană a bătut o emblematică supă cu carne de pui şi legume din Ungaria într-un clasament gastronomic internaţional
Ciorba rădăuţeană, cu carne de pui, legume, smântână, usturoi şi ardei iute, şi-a câştigat un loc onorabil în elita culinară a lumii, plasându-se pe locul 58 în Top 100 al Atlasului Gusturilor. Taste Atlas este o platformă gastronomică interactivă internaţională în care sunt prezentate peste 11.000 de feluri de mâncare şi băuturi din toată lumea, reprezentative pentru o zonă sau o ţară. Cel care caută destinaţii culinare cu ajutorul acestei platforme poate afla ce poate mânca mai deosebit, şi unde, când călătoreşte.
Dar el poate învăţa şi cum se prepară acele feluri de mâncare. Adică poate explora lumea din propria bucătărie. Top 100 al Atlasului Gusturilor este realizat pe baza voturilor exploratorilor gastronomici, iar în ediţia 2024/2025, ciorba rădăuţeană şi-a asigurat astfel locul 58 în lume.
În clasament, Ungaria este prezentă cu emblematica sa supă cu carne de pui, rădăcinoase şi tăiţei Húsleves, care s-a plasat abia pe locul 77. Polonia nu figurează în această ediţie a clasamentului cu vreun fel de mâncare, însă bucătăria poloneză este considerată a 11-a cea mai delicioasă din lume. În acest top, bucătăria maghiară se încadrează pe locul 20 mondial, iar cea românească, cu mici, tochitură moldovenească, ciorbă de peşte ca în Deltă şi sarmale, printre altele, pe 24. Şi polonezii au varietăţile lor de sarmale, dar circulă vorba că nu sunt chiar atât de bune.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro