Ciucă: Putem lua în calcul majorarea taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 iunie 2024 15 afişări

Pentru susţinerea producătorilor români, putem lua în calcul majorarea taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare, a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, în urma unor vizite făcute marţi la companii din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Ciucă: Putem lua în calcul majorarea taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare

Preşedintele Senatului susţine, marţi, într-o postare pe Facebook, că a vizitat fabrica Rombat, singurul loc din România în care se produc acumulatori. El susţine că această companie românească s-a reinventat de-a lungul anilor pentru a ţine pasul cu evoluţiile tehnologice şi că acum exportă în peste 40 de ţări de pe patru continente.

„Rombat are toate şansele să dezvolte soluţii de stocare a energiei regenerabile, a căror cerere este în continuă creştere. Pentru susţinerea producătorilor români, putem lua în calcul majorarea taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare care ne afectează climatul economic şi locurile de muncă, fără a aduce calitate în piaţă”, susţine Nicolae Ciucă.

El spune că a vizitat şi fabrica RAAL, unde se realizează echipamente de răcire pentru utilaje din diferite domenii, inclusiv cel militar.

„Produsele de aici pleacă la export, mai ales în Germania, ţară cunoscută pentru criteriile stricte în materie de calitate. Astfel de puncte de lucru arată că România are o industrie profitabilă, bine conectată la restul lumii şi care generează locuri de muncă”, a adăugat preşedintele Senatului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae ciucă,
taxe vamale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.