CJ Timiş a investit 135 mil. lei în modernizarea şi lărgirea la patru benzi a unui drum judeţean

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 04 iunie 2024 143 afişări

CJ Timiş a investit 135 mil. lei în modernizarea şi lărgirea la patru benzi a unui drum judeţean

Consiliul Judeţean Timiş a finalizat o investiţie de 135 mil. lei (peste 27 mil. euro), finanţată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru modernizarea şi lărgirea la patru benzi a drumul judeţean DJ 691. Traseul, care traversează localităţile Dumbrăviţa şi Giarmata, facilitează legătura timişorenilor cu autostrada A1 şi reţeaua de transport TEN-T, contribuind la fluidizarea traficului spre şi dinspre cele două comune periurbane, potrivit unui comunicat de presă al CJ Timiş.

Constructorul a fost compania austriacă Strabag, în calitate de antreprenor general. Lucrările au început cu lotul 2, în aprilie 2023 şi au fost încheiate după un an, în aprilie 2024. Modernizarea acestei secţiuni, delimitată la capete de centura Timişoarei şi autostrada A1 a presupus, dincolo de lucrările la partea carosabilă şi executarea celor două benzi suplimentare, câte una pe fiecare sens, modernizarea sensurilor giratorii, realizarea iluminatului stradal, trasarea semnalizărilor orizontale şi montarea celor verticale. Extinderea a necesitat şi refacerea traversării la nivel cu calea ferată, precum şi montarea unei bariere automatizate. În paralel, s-au realizat pista de biciclete şi accesele către proprietăţi. 

În ce priveşte lotul 1, lucrările au început în prima parte din septembrie 2023 şi s-au finalizat la jumătatea lunii aprilie 2024. Modernizarea porţiunii respective a inclus şi extragerea unora dintre stâlpii care susţineau linia de troleibuz şi înlocuirea lor cu 47 de stâlpi noi. De asemenea, s-a mai amenajat şi sensul giratoriu de lângă centură, s-au asfaltat staţiile pentru mijloacele de transport în comun şi s-au trasat marcajele rutiere necesare ghidării traficului în noile condiţii, potrivit comunicatului de presă transmis de CJ Timiş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CJ Timis,
modernizare,
drum judetean

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.