Cod portocaliu de caniculă în Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi sudul Moldovei

Autor: Laura Buciu Postat la 11 iunie 2024 17 afişări

Meteorologii au emis, marţi, avertizare cod portocaliu de caniculă pentru mai multe judeţe din Muntenia, sud-estul Olteniei şi partea continentală a Dobrogei şi sudul Moldovei, valabilă până miercuri, la ora 10. Temperaturile trec de 37 de grade în 15 judeţe şi Bucureşti.

Cod portocaliu de caniculă în Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi sudul Moldovei

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei şi în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 şi 37 de grade, vor fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Avertizarea este valabilă de marţi, de la ora 10, până miercuri la ora 10, şi afectează judeţele Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Bucureşti, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Brăila, Constanţa şi Tulcea.

Totodată, pe alocuri noaptea va fi tropicală, temperaturile minime atingând şi depăşind uşor 20 de grade.

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Neamţ, iaşi, Bacău, Vaslui este cod galben de caniculă. aAcesta se va prelungi până miercuri, la ora 21, iar de miercuri de la ora 10 va fi valabil şi în zona unde marţi este cod portocaliu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
canicilă,
cod portocaliu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.