Cod roşu de vijelii, averse şi grindină în România. Care sunt zonele afectate

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 iunie 2024 75 afişări

Cod roşu de vijelii, averse şi grindină în România. Care sunt zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod roşu de vijelii, averse şi grindină. Aceasta este valabilă luni în mai multe localităţi din centrul ţării.

„Vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torenţiale care vor acumula peste 25 l/mp”, scrie în avertizarea ANM.

Sunt vizate localităţile Sighişoara, Albeşti, Daneş, Vânători, Apold şi Saschiz din judeţul Mureş, Cristuru Secuiesc, Mugeni, Secuieni, Dârjiu şi Ulieş din judeţul Harghita, dar şi Laslea din judeţul Sibiu.

Codul roşu este valabil luni, până la ora 17.15.

Autorităţile din Mureş au transmis un mesaj pentru avertizarea populaţiei din zonele vizate prin intermediul sistemului RO-ALERT, valabil între orele 16:35-17:15.

Pompierii au prezentat şi un set de recomandări: „În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercaţi să le traversaţi prin apă și nu vă apropiaţi de malurile acestora. Evitaţi adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Sistaţi activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime. Închideţi toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii. Evitaţi atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod,
roşu,
vijelii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.