Companiile Reţele Electrice, parte a grupului PPC în România, organizează o licitaţie de 160 mil. lei pentru modernizarea infrastructurii electrice din regiunea Banat

Autor: Cristina Bellu Postat la 12 septembrie 2024 41 afişări

Companiile Reţele Electrice, parte a grupului PPC în România, organizează o licitaţie de 160 mil. lei pentru modernizarea infrastructurii electrice din regiunea Banat

Companiile Reţele Electrice Muntenia, parte a grupului PPC în România, lansează o licitaţie publică prin intermediul platformei SEAP, în valoare de 160 milioane lei, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de mentenanţă şi modernizare a reţelelor electrice de medie şi joasă tensiune (MT-JT) din judeţele Arad, Caraş Severin, Timiş şi Hunedoara.

În urma licitaţiei, compania va selecta contractori cu expertiză în lucrări de mentenanţă, proiectare şi construcţii montaj în reţeaua de distribuţie din regiunea Banat.

„Dorim să asigurăm parteneriate solide cu contractori care să corespundă necesităţilor noastre privind siguranţa în execuţia şi exploatarea eficientă a reţelelor electrice. Aceste lucrări de mentenanţă şi investiţii sunt esenţiale pentru menţinerea şi dezvoltarea reţelei”,  spune Mihai Peşte, Director General al companiilor Reţele Electrice.

Lucrările vor include modernizarea instalaţiilor, extinderea reţelelor de joasă tensiune aeriene şi subterane, precum şi îmbunătăţirea nivelului de tensiune prin modernizarea posturilor de transformare şi a reţelelor de medie şi joasă tensiune.

La finalul anului 2023, cele trei companii Reţele Electice operau peste 1,5 milioane de contoare smart instalate pentru clienţi rezidenţiali şi companii: aproximativ 713.000 la Reţele Electrice Muntenia (care deserveşte Bucureştiul şi judeţele Ilfov şi Giurgiu), mai mult de 436.000 la Reţele Electrice Banat (judeţele Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş), respectiv peste 376.000 la Reţele Electrice Dobrogea (judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea).

Începând din 2015, companiile Reţele Electrice instalează contoare inteligente pentru clienţii din regiunile Banat, Dobrogea şi Muntenia, în conformitate cu calendarul de implementare stabilit de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Companiile Reţele Electrice operează reţele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie. Reţelele electrice operate de către cele trei companii Reţele Electrice numără 289 de staţii de transformare şi peste 25.000 de posturi de transformare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.