Consiliul Concurenţei oferă detalii despre cum ar vrea cumpărătorii să structureze tranzacţia de preluare a Telekom Mobile: Digi vrea clienţii prepay, spectrul radio şi întreaga reţea radio cu turnuri şi echipamente

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 20 iunie 2024 47 afişări

Consiliul Concurenţei oferă detalii despre cum ar vrea cumpărătorii să structureze tranzacţia de preluare a Telekom Mobile: Digi vrea clienţii prepay, spectrul radio şi întreaga reţea radio cu turnuri şi echipamente

Grupul Digi România (RCS&RDS) are în plan să achiziţioneze de la Telekom România Mobile baza de clienţi de cartele preplătite, „spectrul radio (licenţele achiziţionate de la ANCOM pentru utilizarea spectrului radio - n. red.), întreaga reţea radio cu toate turnurile şi echipamentele”, restul activelor – adică utilizatorii de retail cu abonament, clienţii B2B şi părţi din spectrul radio şi de infrastructură urmând să ajungă în portofoliul lui Adrian Tomşa / Clever Media, arată datele comunicate de Consiliul Concurenţei, pe baza informaţiilor transmise instituţiei de cumpărători.

„Activele Telekom Romania Mobile Communications SA pe care Digi România SA intenţionează să le preia constau în spectru, întreaga reţea radio cu toate turnurile şi echipamentele şi contractele cu clienţii de tip pre-paid”, conform anunţului transmis de Consiliul Concurenţei.

Telekom Romania Mobile avea la finele primului trimestru din 2024 1,729 milioane de clienţi cu cartele preplătite şi 1,931 milioane de clienţi cu abonamente. Digi avea la finele aceleiaşi perioade 6 milioane de clienţi cu abonament pentru serviciile de telefonie mobilă. Prin formularea unei oferte pentru clienţii cu cartele prepay de la Telekom, Digi ar putea încerca să îi convertească pe utilizatori în abonaţi şi să simplifice discuţiile cu Consiliul Concurenţei.

Digi este deja un jucător dominant pe pieţele de internet fix şi servicii de retransmisie TV, cu o cotă de peste 70% dintre abonamente.

Concurenţa nu a mai oferit alte detalii, menţionând doar că a demarat analiza tranzacţiei. „Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Gheorghe Adrian Tomşa intenţionează să preia Telekom Romania Mobile Communications SA, mai puţin o serie de active care vor fi preluate de Digi România SA. Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie analizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, conform anunţului Concurenţei.

Tomşa a încercat anterior să achiziţioneze TKRM alături de un grup de investitori care nu includea, conform datelor comunicate public, şi grupul Digi, un memorandum cu grecii de la OTE fiind semnat în noiembrie 2023, dar tentativa a fost retrasă la finele lunii mai 2024.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.