Consiliul Constituţional din Franţa a validat principalele elemente ale planului reformei pensiilor
Consiliul Constituţional din Franţa a validat principalele norme ale planului reformei pensiilor, inclusiv creşterea vârstei de pensionare, respingând cererea de organizare a unui referendum.
Consiliul Constituţional a aprobat principalele măsuri decise de Guvernul Elisabeth Borne prin asumarea răspunderii. Măsura creşterii vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani a fost aprobată.
Au fost respinse unele măsuri referitoare la stimularea angajărilor persoanelor cu vârste mai avansate.
De asemenea, a fost respinsă cererea opoziţiei de organizare a unui referendum pe tema reformei pensiilor. O decizie privind o altă cerere în acest sens este aşteptată pe 3 mai, conform cotidianului Le Figaro şi postului BFMTV.
În contextul deciziei Consiliului Constituţional, preşedintele Emmanuel Macron urmează să promulge în următoarele zile legea privind reforma pensiilor.
"Soarta proiectului reformei pensiilor nu este pecetluită. Cetăţenii vor trebui să pregătească alternativa ca reacţie la această reformă inutilă şi incorectă", a reacţionat deputata Marine Le Pen, unul dintre liderii formaţiunii de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională (RN).
Mii de persoane s-au adunat, vineri, în centrul Parisului pentru a aştepta decizia Consiliului Constituţional. Franţa este afectată de câteva luni de proteste masive faţă de reforma pensiilor. Guvernul Elisabeth Borne a adoptat legea privind reforma pensiilor prin asumarea răspunderii guvernamentale, evitând votul Parlamentului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro