Consumul continuă să alimenteze revenirea zonei euro în ciuda creşterii numărului de cazuri de COVID-19
Deteriorarea situaţiei epidemiologice în ţările din zona euro nu a avut un impact semnificativ asupra revenirii blocului economic, conform unor date neoficiale citate de FT care arată consumul ca factor principal în această revenire.
Consumul, călătoriile şi chiar angajările sunt aproape de cele mai înalte niveluri atinse de la începutul pandemiei, ceea ce sugerează că revenirea economică a zonei euro este una susţinută în al treilea trimestru din 2021.
Aceşti indicatori neofciali au fost urmăriţi cu atenţie încă de la începutul pandemiei, întrucât oferă o perspectivă timpurie asupra potenţialului revenirii economice. Trebuie menţionat că aceste date sunt mai puţin sugestibile decât datele oficiale.
„Se pare că varianta Delta nu are un impact economic foarte mare în prezent”, a explicat Jack Allen-Reynold, economist în cadrul Capital Economics.
După creşteri abrupte în iunie şi iulie, un indice agregat de OCDE - care utilizează date de la Google pentru a măsura intensitatea din piaţa muncii, consumul şi sentimentul din piaţă - s-a menţinut stabil în luna august, la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei.
„Marile econonomii din zona euro se dovedesc a fi mai rezistente în faţa celui de-al patrulea val de infectări Covid-19 în comparaţie cu valurile anterioare”, a notat Nicolas Woloszko, economist în cadrul OCDE.
Cu toate acestea, revenirea economică alimentată de consum este în contrast cu sectorul de producţie al blocului economic. Întârzierile din ce în ce mai mari din lanţurile de furnizare alimentează o serie de temeri cu privire la perspectivele mediului de business în lunile următoare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro