Coreea de Nord primeşte bani, alimente şi tehnologie spaţială din Rusia în schimbul soldaţilor
Coreea de Nord ar primi bani, hrană şi tehnologie spaţială din partea Rusiei pentru implicarea în război cu aproximativ 10.000 de soldaţi, susţine un parlamentar sud-coreean, informează The Kyiv Independent.
Coreea de Nord ar beneficia de sprijin financiar, alimentar şi tehnologic din partea Rusiei în schimbul trimiterii de soldaţi pentru a sprijini operaţiunile militare ruse, relatează ziarul The Korea Herald, care citează un parlamentar sud-coreean.
Potrivit lui Wi Sung-lac, membru al comisiei de informaţii a parlamentului sud-coreean, Coreea de Nord a trimis între 10.000 şi 12.000 de soldaţi în Rusia, iar unii dintre aceştia ar fi deja implicaţi în lupte în regiunea Kursk. Fiecare soldat nord-coreean ar primi aproximativ 2.000 de dolari pe lună, ceea ce ar duce la un ajutor de cel puţin 200 de milioane de dolari anual, dacă numărul soldaţilor rămâne constant.
Pe lângă sprijinul financiar, Rusia ar contribui la acoperirea deficitului alimentar al Coreei de Nord, oferind aproximativ 600.000 - 700.000 de tone de orez, cantitate suficientă pentru a acoperi mai mult de jumătate din necesarul anual, conform declaraţiilor oficialului sud-coreean.
În plus, se crede că Moscova oferă sprijin tehnologic avansat pentru programele spaţiale ale Coreei de Nord, facilitând lansarea de sateliţi de recunoaştere militară.
Ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, a declarat miercuri că Rusia intenţionează să formeze unităţi de 2.000 - 3.000 de soldaţi nord-coreeni, echipaţi cu uniforme şi arme ruseşti, pentru a fi integraţi în formaţiuni militare alături de minorităţi etnice din regiunile estice ale Rusiei, ceea ce ar contribui la ascunderea prezenţei acestora.
Pe 31 octombrie, secretarul de stat american Antony Blinken a confirmat că aproximativ 8.000 de soldaţi nord-coreeni sunt deja desfăşuraţi în regiunea Kursk, implicându-se în conflictul dintre Rusia şi Ucraina.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro