CRIZA IMIGRANŢILOR - Viktor Orban: Criza refugiaţilor "nu este o problemă europeană, ci germană"
Cetăţenii europeni, inclusiv cei ungari, se tem pentru că liderii europeni nu sunt capabili să gestioneze criza imigranţilor, care "nu este o problemă europeană, ci germană", a declarat joi premierul ungar, Viktor Orban, într-o conferinţă comună cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.
În cadrul conferinţei desfăşurate la Bruxelles, Orban a afirmat că regulile Schengen, Dublin şi Frontex menţionează clar că ţările de la periferia spaţiului Schengen, ca Ungaria, trebuie să apere frontierele. El a precizat că Ungaria "a făcut totul" pentru a respecta aceste reguli, transmite agenţia MTI.
Premierul ungar a apreciat că această criză "nu este o problemă europeană, ci germană", pentru că niciunul dintre aceşti imigranţi nu vrea să stea în Ungaria, ci toţi vor să călătorească spre vest.
"Nu avem dificultăţi cu cei care vor să rămână în Ungaria, dar nimeni nu vrea să rămână în Ungaria, nici în Slovacia, Polonia sau Estonia", a spus Orban.
Răspunzând unei întrebări din partea postului german ZDF, Orban a afirmat că gestionarea crizei "nu este o problemă de strategie, ci de reguli".
Regulile Europei sunt foarte clare, a adăugat premierul, notând că atât cancelarul german, Angela Merkel, cât şi cel austriac, Werner Faymann, au declarat că niciun imigrant nu poate pleca din Ungaria fără să fie înregistrat.
"Toată lumea vrea să meargă în Germania. Treaba noastră este doar să îi înregistrăm", a insistat Orban.
Premierul a menţionat că Parlamentul ungar va adopta o serie de amendamente menite să consolideze controalele la frontiere, care vor intra în vigoare de la jumătatea lunii septembrie.
Ungaria este hotărâtă să-şi apere frontierele şi să implementeze prevederile acordului Schengen, a declarat Orban ulterior, după discuţii cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.
El a precizat, într-o conferinţă de presă comună cu Tusk, că apărarea frontiereleor nu este o problemă de alegere, făcând referire la acordul care menţionează că "graniţele Schengen pot fi traversate doar prin punctele special desemnate".
La rândul său, Tusk a afirmat că Europa trebuie să depună mai multe eforturi pentru a soluţiona criza migraţiei.
El a apreciat că măsurile menite să combată fluxul de imigranţi trebuie să includă consolidarea frontierelor, adăugând că este important ca instituţiile şi organizaţiile care se ocupă de migrare să beneficieze de o contribuţie mai mare din partea Europei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro