Cum face bani Donald Trump din Miss Univers (GALERIE FOTO)
Istoria Miss Univers incepe in 1951, cand miss America, Yolande Betbeze, nu a vrut sa pozeze pentru sponsorul concursului, Catalina swimwear. Din acest motiv, compania de costume de baie a organizat propria competitie, numita Miss Univers, in 1952, la Long Beach, California. 1960 a fost primul an in care competitia Miss Univers nu a mai fost organizata in Long Beach, California.
Din 1972, a 21 editie a consursului a fost organizata in Puerto Rico si a fost transmisa pentru prima data prin satelit. De-atunci, competitia este difuzata anual in lumea intreaga iar la ultima editie concursul a fost difuzat in 125 de tari. Ultimele trei editii au fost organizate in Las Vegas, Nevada.
Din 1996 licenta a fost cumparata de Donald Trump, care si-a adaugat astfel in portofoliul sau de afaceri un nou pilon. De concursul Miss Univers sunt legate insa o serie de actiuni de caritate, intre care se numara programul Same Sky, prin care sunt vandute bratari realizate de femei din Ruanda.
Prima castigatoare a fost finlandeza Armi Kuusela, dar titlul fiind postdatat, ea a intrat in istorie ca Miss Univers 1953. Concursul Miss Univers rivalizeaza de 50 de ani cu Miss World, fondat in Marea Britanie.Cea care este desemnata castigatoarea concursului "Miss Univers" primeste numeroase cadouri, printre care o si diadema confectionata din 800 de diamante si 120 de perle, in valoare de 250.000 de dolari. Designul coroanei este special facut pentru concurs de renumita marca japoneza de bijuterii Mikimoto.
Dupa incoronare, Miss Univers calatoreste timp de un an in intreaga lume pentru a face opere de caritate, cu ajutorul unor sponsorizari. Castigatoarea are un calendar foarte incarcat. Spre exemplu, pentru luna ianuarie, detinatoarea titlului in prezent, mexicanca Ximena Navarrete, are in agenda trei actiuni de caritate in care trebuie sa se implice.
Anual, in concurs se inscriu reprezentante din 75 pana la 85 de tari care trebuie sa aiba varste cuprinse intre 18 si 27 de ani. Concurentele trebuie sa fie nemaritate, sa nu aiba copii si sa nu fie insarcinate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro