Cum încearcă România să atragă turiştii de la EURO 2024? Peste 600 de taxiuri din Hamburg, Berlin, Munchen şi Frankfurt vor fi colantate cu România

Autor: Miruna Diaconu Postat la 11 iunie 2024 29 afişări

Cum încearcă România să atragă turiştii de la EURO 2024? Peste 600 de taxiuri din Hamburg, Berlin, Munchen şi Frankfurt vor fi colantate cu România

România se va promova ca destinaţie turistică la Campionatul European de Fotbal. Peste 600 de taxiuri din Hamburg, Berlin, Munchen şi Frankfurt vor fi colantate cu România, a anunţat ministrul economiei, Ştefan Radu Oprea.

„Cine va călători în Germania pe timpul Campionatului Eruopean de Fotbal va circula în Hamburg, Berlin, Munchen şi Frankfurt în 625 de taxiuri colantate cu România. Promovarea României se face pe o piaţă ţintă. Germania este, conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică, pe primul loc în clasamentul statelor emiţătoare de turişti în anul 2023, cu un număr de 218.300 de sosiri în România. Impactul campaniei de promovare a României ca destinaţie de vacanţă va fi unul semnificativ, ţinând cont de numărul fanilor fotbalului care vor vizita Germania în această perioadă”, a spus Ştefan Radu Oprea, ministrul economiei.

Nu este pentru prima dată când România derulează o astfel de campanie în afara ţării. Anul trecut, mai multe autobuze din Paris au fost colantate cu imagini din România.

Totuşi, România stă foarte prost la capitolul promovare, neavând o strategie bine pusă la punct pentru a atrage turiştii străini, ci doar sunt lansate din când în când campanii individuale.

Anul trecut, circa 2,1 milioane de turişti străini s-au cazat în unităţile de cazare locale, dintre care un sfert au fost germani şi italieni, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Cele mai importante zece ţări de unde au venit străinii sunt Germania, Italia, Israel, SUA, Ungaria, Regatul Unit, Franţa şi Spania şi au generat mai bine de jumătate din numărul total de turişti care au vizitat România în 2023.

Numărul de străini din 2023 a fost sub nivelul din 2019, când circa 2,6 milioane de străini şi-au petrecut vacanţele în destinaţiile locale. Turismul local se susţine în proporţie de circa 85% din vacanţele turiştilor români.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
berlin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.