Cum să îţi reconfigurezi businessul în vremuri de pandemie
Dan Pană, fondatorul businessului Omicron Zelle, a regândit total activitatea afacerii îngheţate de pandemie: de la echipamentele de publicitate s-a reorientat pe prima sa pasiune, ingineria, şi a început să vândă un produs adaptat vremurilor pe care le trăim.
„Ne-am întors la o idee mai veche care nu era pusă decât pe hârtie, nu în practică: împreună cu câţiva amici ingineri, într-o perioadă scurtă, de două-trei săptămâni, am intrat pe piaţă cu un produs nou, cel care ne aduce venituri în momentul de faţă şi anume lămpile cu lumină UVC, acesta fiind o zonă a spectrului luminii care este folosită pentru dezinfecţia şi sterlizarea suprafeţelor şi aerului”, descrie Dan Pană, proprietarul businessului Omicron Zelle modul în care şi-au regândit activitatea firmei în pandemie.
Dacă anterior vindeau echipamente publicitare, situaţia pandemică l-a determinat să se întoarcă la profesia de inginer pentru a lansa un nou produs pe piaţă.
„Discutăm despre echipamente care sunt folosite în industrie de multă lume – cele folosite pentru dezinfecţia aerului, a suprafeţelor, alimentelor şi a apei - în regim industrial pot fi regăsite în spitale, în staţiile de epurare a apei”, descrie Dan Pană lămpile comercializate.
Designul acestora le aparţine, iar produsul propriu-zis, realizat de lideri din piaţa de profil, este integrat într-o cutie realizată de ei, dintr-un lemn dur, obţinut din rumeguş. Preţul lămpilor pleacă de la 400 de lei şi poate ajunge la 1.000-2.000 de lei, variind în funcţie de suprafeţele pe care clienţii vor să le dezinfecteze şi rapiditatea cu care vor să realizeze acest lucru.
Investiţia iniţială în lansarea afacerii a fost de circa 60.000 de lei.
„Suntem extrem de mulţumiţi de evoluţie, ne-a menţinut pe linia de plutire, având în vedere că celelalte businessuri nu funcţionează. În prezent avem multe companii drept clienţi”, descrie antreprenorul evoluţia afacerii. Au ajuns la un ritm de vânzare de 10-15 lămpi pe zi, vânzarea desfăşurându-se exclusiv în online, iar veniturile previzionate de el până la finalul acestui an se îndreaptă spre 300.000 - 400.000 de lei.
„Indiferent ce ai face, piaţa este extrem de concurenţială, dar dacă îţi structurezi destul de bine producţia, reuşeşti să dai o explicaţie simplă şi clară asupra funcţionalităţii produsului tău şi mai ales beneficiezi de accesul la o foarte mare varietate de clienţi, lucrurile stau ceva mai bine. În primul rând e vorba de cât de repede ajungi la clienţi, cât de repede consideră clienţii că au nevoie de produsul tău şi cât de credibil e locul în care vinzi”, descrie Dan Pană câteva dintre elementele pe care le consideră utile pentru a reuşi într-un astfel de business.
Spune că în continuare şi-au propus să dezvolte vânzarea acestor produse, despre care spune că „au o foarte mare aplicabilitate şi pentru care există o piaţă mare”, dar nu vor renunţa nici la activităţile pe care le desfăşurau anterior.
Iar când vine vorba despre sfaturile pe care le-ar da tinerilor antreprenori, Dan Pană spune: „Cu siguranţă trebuie să folosescă mijloacele moderne de vânzare. Vânzarea clasică îşi are sfârşitul în perioada aceasta - cu siguranţă vor exista modificări şi vânzările vor arăta diferit pe o perioadă destul de lungă de timp”.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro