Cum să locuieşti mai bine. Un apartament în centru se vinde cu peste 2.500 de euro pe metru pătrat în Bucureşti şi Cluj-Napoca
Cluj-Napoca are cele mai scumpe apartamente situate în zona centrală şi ultracentrală, cu o medie de 2.699 de euro pe metru pătrat util, în vreme ce perimetrul similar din Bucureşti are în ofertă locuinţe cu un preţ mediu de 2.542 de euro pe metru pătrat util, potrivit celui mai recent raport al platformei Imobiliare.ro, cu date referitoare la trimestrul al doilea (aprilie-iunie) din 2022.
Pragul coboară sub 2.000 de euro pe metru pătrat în centru pentru locuinţele din Iaşi, Craiova, Braşov, Timişoara şi Constanţa, în vreme ce la Oradea media ajunge chiar sub 1.400 de euro pe metru pătrat.
Cluj-Napoca are cele mai scumpe apartamente situate în zona centrală şi ultracentrală, cu o medie de 2.699 de euro pe metru pătrat util, în vreme ce perimetrul similar din Bucureşti are în ofertă locuinţe cu un preţ mediu de 2.542 de euro pe metru pătrat util, potrivit celui mai recent raport al platformei Imobiliare.ro, cu date referitoare la trimestrul al doilea (aprilie-iunie) din 2022. Pragul coboară sub 2.000 de euro pe metru pătrat în centru pentru locuinţele din Iaşi, Craiova, Braşov, Timişoara şi Constanţa, în vreme ce la Oradea media ajunge chiar sub 1.400 de euro pe metru pătrat.
Mergând către periferie, preţurile scad considerabil, însă tot Cluj-Napoca se poziţionează la vârf, cu o medie care se menţine peste 2.000 de euro pe metru pătrat chiar şi departe de centru. În Capitală însă, media coboară până aproape de 1.500 de euro pe metru pătrat util, similar cu media de la periferia Braşovului.
„În Bucureşti, cele mai scumpe apartamente pot fi găsite în arealul central şi ultracentral, unde valoarea medie de listare se cifrează la 2.542 de euro pe metru pătrat util, după un avans trimestrial de 2,4% şi unul anual de 12,8%.În zonele semicentrale, o asemenea locuinţă este scoasă la vânzare pentru 1.800 de euro pe metru pătrat, după un plus de 2,1% la trei luni şi, respectiv, 6,4% la 12 luni. La periferia oraşului, preţul mediu solicitat de vânzători este de 1.530 de euro pe metru pătrat util, în creştere cu 5,2% faţă de trimestrul anterior şi, respectiv, cu 11,4% faţă de T2/2021“, se arată în raportul amintit.
În al doilea trimestru din 2022, preţurile apartamentelor s-au majorat în toate oraşele monitorizate, mai notează realizatorii studiului, care spun că, în consonanţă cu tendinţa consemnată la nivel naţional, variaţiile de preţ au fost semnificativ mai mari decât în anii precedenţi. Şi consultanţii imobiliari spun că preţul locuinţelor noi continuă să crească, pe măsură ce noile proiecte înglobează creşterea preţurilor materialelor de construcţii. În ultimii doi ani, locuinţele au înregistrat scumpiri considerabile, iar principalul motiv din spatele evoluţiei este creşterea puternică a cererii, pe fondul unui cumul de factori precum accesibilitatea creditării, creşterea salariilor, dar şi creşterea importanţei spaţiului de locuit.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană