Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziţia clădirii Bucharest Financial Plaza, situată pe Calea Victoriei, de la grupul Immofinanz

Autor: Roxana Rosu Postat la 23 august 2024 25 afişări

Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziţia clădirii Bucharest Financial Plaza, situată pe Calea Victoriei, de la grupul Immofinanz

Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în procesul de achiziţie a clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza de la grupul Immofinanz.

Tranzacţia are o valoare estimată de aproximativ 27 de milioane de euro şi a fost semnată recent.

Clădirea Bucharest Financial Plaza, a cărei construcţie a fost finalizată în 1998, este situată pe Calea Victoriei, aproape de kilometrul 0, are o suprafaţă construită de peste 38.700 de metri pătraţi şi urmează să treacă printr-o renovare completă, la finalul căreia va deveni o proprietate de clasă A, aliniată la standardele ESG, care va oferi spaţii de birouri, de retail şi de petrecere a timpului liber.

„Suntem încântaţi să transformăm această nouă clădire din portofoliul AFI Europe într-un proiect cu utilizare mixtă, aliniat la cele mai înalte standarde de sustenabilitate, chiar în inima Capitalei. Mulţumim echipei Deloitte pentru consultanţa acordată pentru aceasta tranzacţie în procesul de evaluare şi due diligence”, a declarat Laura Croitoru, Chief Financial Officer, AFI Europe Romania.

Echipa Deloitte România implicată în proiect a fost alcătuită din consultanţi financiari, care au asigurat procesul de due diligence financiar şi pe cel de evaluare, precum şi din consultanţi fiscali, care au oferit asistenţă de profil pentru achiziţia activelor din cadrul Bucharest Financial Plaza precum şi în demersul de due diligence. Din practica de Consultanţă Financiară, au contribuit la succesul tranzacţiei Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Marius Vasilescu, Partener, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină şi Alexandru Măcriş, Manageri, Sorin Vînătoru, Senior Associate, Daniel Mircia şi Răzvan Cristian, Associates. Din departamentul de Servicii Fiscale, au fost implicaţi în proiect Dan Bădin, Alexandra Smedoiu şi Raluca Bâldea, Parteneri, Laura Bobar, Ana Petrescu-Mujdei şi Iulia Bica, Senior Manageri, Alexandra Gheorghe, Senior Consultant, şi Ştefania Samson, Consultant.

„AFI Europe continuă procesul de extindere a portofoliului de birouri pe piaţa locală şi, după preluarea în 2019 a portofoliului de patru clădiri de birouri situate în Bucureşti şi Timişoara, care a fost considerată la acel moment cea mai mare tranzacţie din istoria pieţei locale de birouri, achiziţionează acum şi una dintre cele mai emblematice clădiri de profil din Bucureşti. Suntem încântaţi că am putut să asistăm AFI Europe într-o tranzacţie care implică unul din reperele istorice ale Bucureştiului şi să contribuim astfel la remodelarea peisajului urban al capitalei”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

AFI Europe face parte din AFI Properties, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară, management şi investiţii în domeniul imobiliar din Europa Centrală şi de Est. Grupul operează din 1997 şi este activ în Bulgaria, Cehia, Letonia, Polonia, România şi Serbia. În ţara noastră, portofoliul AFI Europe cuprinde centre comerciale în Arad, Braşov, Bucureşti şi Ploieşti, clădiri de birouri în Braşov, Bucureşti şi Timişoara, precum şi proiecte rezidenţiale, în Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afi,
romania,
deloitte,
achizitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.