Deutsche Bank taie costurile în divizia de retail şi patrimoniu privat: 111 manageri concediaţi în cursa pentru profitabilitate şi eficienţă până în 2025
Deutsche Bank a concediat 111 bancheri de top din divizia sa de retail şi patrimoniu privat, în cadrul unui plan de reducere a costurilor, pentru a atinge obiectivele ambiţioase stabilite pentru 2025, informează Financial Times.
Banca din Frankfurt urmăreşte să scadă raportul cost-venit al diviziei de la 80%, cât era în aceeaşi perioadă a anului trecut, la 60-65% anul viitor. În primele nouă luni din 2024, acest raport a fost de 77%.
Claudio de Sanctis, care a preluat conducerea diviziei la mijlocul anului 2023, a declarat că atingerea acestui obiectiv va necesita eforturi suplimentare, deşi fiecare membru al stafului este ferm convins de necesitatea îndeplinirii acestui obiectiv.
Pentru a ajunge la acest rezultat, va fi nevoie nu doar de o serie de reduceri suplimentare de costuri, ci şi de creşterea veniturilor „în toate liniile noastre de afaceri”, a mai spus De Sanctis.
Divizia privată a Deutsche Bank, care cuprinde reţeaua de retail de masă din Germania şi segmentul de gestionare a averilor, generează 31% din veniturile totale ale băncii, dar contribuie cu doar 23% la profitul acesteia.
Timp de mulţi ani, această divizie a fost considerată neperformantă, nereuşind să genereze un profit care să justifice investiţiile de capital şi fiind afectată de probleme IT care au nemulţumit atât clienţii, cât şi autorităţile de reglementare.
Revitalizarea acestei divizii este una dintre priorităţile strategiei directorului executiv al Deutsche Bank, Christian Sewing.
Sewing, care a fost şi el co-director al diviziei până în 2018, a înlocuit doi predecesori ai lui De Sanctis după ce aceştia nu au reuşit să atingă obiectivele de costuri şi profitabilitate.
De Sanctis, fost bancher la Credit Suisse, a închis peste 300 de sucursale în Germania, a fuzionat trei niveluri de conducere şi a redus personalul din front-office cu 6,5%, toate acestea pentru a micşora cheltuielile.
Eforturile s-au concentrat pe reducerea personalului superior bine plătit, în special a directorilor şi managerilor generali. Cele 111 posturi eliminate, care nu erau toate orientate spre relaţia cu clienţii, reprezentau 8% din totalul directorilor şi managerilor generali ai diviziei.
De Sanctis a redus semnificativ şi cheltuielile diviziei cu consultanţii externi, care au scăzut acum cu 75%, peste estimarea de 70% făcută vara trecută.
„Lucrez intens la toate pârghiile pe care le am la dispoziţie”, a subliniat el.
Anul viitor, banca va trebui să înceapă angajările în divizia de gestionare a patrimoniului, după o perioadă de patru ani de reducere continuă a costurilor, a declarat De Sanctis. În mod special, divizia trebuie să crească numărul managerilor de relaţii care oferă consultanţă clienţilor cu venituri mari.
„A fost decizia mea, însă, în 2024, reducerile de costuri în gestionarea patrimoniului ajunseseră deja la limita posibilă.”
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro