Deutsche Telekom vrea să devină lider de piaţă în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România
Deutsche Telekom vrea să devină, până în anul 2018, lider pe toate pieţele din Europa Centrală şi de Est unde are operaţiuni, prin continuarea achiziţiei de active şi investiţii în reţele telecom, potrivit Bloomberg.
"Va avea loc o revoluţie în fiecare ţară", a declarat într-un interviu pentru Bloomberg Claudia Nemat, directorul operaţiunilor internaţionale europene ale grupului.
Operatorul german va combina reţelele fixe şi mobile pentru a furniza servicii îmbunătăţite, omogenizate, de telefonie şi date, care să atragă clienţi, a continuat Nemat.
Deutsche Telekom traversează o perioadă bogată în achiziţii în Europa Centrală şi de Est, directorul general al grupului, Timotheus Hoettges, apriind pe îmbunătăţirea situaţiei economice din ţările baltice până în Grecia.
Obiectivul de a ajunge lider în regiune va presupune inclusiv creşterea cotei de piaţă în ţări precum România şi Polonia, atacând rivali precum grupul francez Orange sau Polkomtel, controlată de miliardarul Zygmunt Solorz-Zak, notează Bloomberg.
Deutsche Telekom a convenit luni preluarea integrală a diviziei T-Mobile Cehia într-o tranzacţie de 828 milioane euro. Surse apropiate companiei au declarat în luna ianuarie că grupul german vizează de asemenea preluarea a încă 10% din acţiunile grupului elen OTE, unde deţine în prezent o participaţie de 40%. OTE este prezent în România prin Romtelecom, Cosmote şi reţeaua de magazine Germanos.
Nemat a refuzat să coemnteze strategia companiei în ceea ce priveşte achiziţiile necesare pentru a susţine strategia de extindere în regiune.
Macedonia este prima piaţă internaţională unde Deutsche Telekom a implementat noua strategie. Toţi clienţii companiei din ţară, indiferent de tipul conexiunii - fixă sau mobilă - transmit apeluri de voce şi trafic de date pe o infrastructură unificată, digitală. Renunţarea la servicii analog şi adoptarea tehnologiei digitale, "all-IP", îmbunătăţeşte calitatea serviciilor de voce şi facilitează conexiuni de date mai rapide. În plus, clienţii au la dispoziţie servicii opţionale, precum platforme de streaming media.
"Obişnuiesc să compar acest proces cu tranziţia de la căruţe cu cai la automobile. Este o tehnologie fundamental diferită. Presupune avantaje uriaşe pentru clienţi, reduce costurile şi îmbunătăţeşte eficienţa", a afirmat Claudia Nemat pentru Bloomberg.
Afacerile europene din afara Germaniei ale Deutsche Telekom au evoluat negativ în ultimii ani, pe fondul situaţiei economice dificile din regiune. În primele nouă luni ale anului trecut, veniturile raportate de companie în Europa, cu excepţia pieţei autohtone, au scăzut cu 5,8%.
Compania este lider de piaţă în Grecia, Ungaria, Croaţia şi Macedonia, potrivit datelor de la finele anului 2012.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană