Dezvoltatorul de jocuri video Amber a achiziţionat studioul columbian Madbricks. „Madbricks va consolida prezenţa Amber în peisajul industriei jocurilor din America de Sud”

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 05 august 2024 21 afişări

Dezvoltatorul de jocuri video Amber a achiziţionat studioul columbian Madbricks. „Madbricks va consolida prezenţa Amber în peisajul industriei jocurilor din America de Sud”

Amber, studio dezvoltator de jocuri video cu sediul central în Bucureşti şi birouri în întreaga lume, a anunţat achiziţia studioului columbian Madbricks. Această achiziţie face parte din strategia Amber de a aborda procesul dezvoltării de jocuri video într-un mod colaborativ, având ca obiectiv să îşi extindă echipa la nivel global prin integrarea de studiouri externe, susţin reprezentanţii companiei.

„Am fost impresionaţi de dedicarea şi profesionalismul echipei Madbricks în timpul proiectelor dezvoltate împreună, aşa că această achiziţie este un pas natural în relaţia noastră. Interesul faţă de pieţele emergente face parte din ADN-ul nostru, iar Madbricks va consolida prezenţa Amber în peisajul industriei jocurilor din America de Sud”, a declarat Mihai Pohonţu, CEO al Amber.

Cu sediul în Bogota, Columbia, Madbricks este o companie cu expertiză de zece ani în co-dezvoltare şi dezvoltare completă în mai multe genuri de jocuri şi platforme. În acest timp, echipa studioului a crescut la aproximativ 40 de specialişti. Studioul a creat jocuri pentru companii precum Voodoo, ByteDance şi Maximum Games.

„Pentru Madbricks, a deveni parte din Amber reprezintă implicarea în proiecte mai mari şi oportunitatea de a învăţa de la o organizaţie matură”, a declarat Miguel Benavides, CEO al Madbricks.

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este un dezvoltator de jocuri video compus dintr-o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport.

Amber are în prezent peste 850 de angajaţi şi, prin intermediul partenerilor săi, dispune de o reţea globală de peste 3400 de specialişti. Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Bogotá, Montreal, Kiev şi Manila.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.