DGPCÎ: Operaţionalizarea serviciului SMS pentru informarea privind expirarea permisului de conducere

Autor: Alexandru Nanu Postat la 28 iulie 2024 63 afişări

DGPCÎ: Operaţionalizarea serviciului SMS pentru informarea privind expirarea permisului de conducere

În contextul procesului continuu de digitalizare, Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculari implementează, începând cu data de 1 iulie 2024 un nou serviciu electronic, privind transmiterea de notificari prin SMS şi e-mail, destinat informării cetăţenilor despre permisele de conducere care urmează să expire, conform unui comunicat recent de pe site-ul instituţiei.

Prin intermediul serviciului vor fi transmise mesaje de informare prin SMS şi e-mail, după cum urmează:

·       cu 30 de zile înainte de data expirării perioadei de valabilitate a permisului de conducere;

·       la o zi după ce permisul de conducere e expirat, iar cetăţeanul nu a preschimbat documentul.

 Mesajul va cuprinde informaţii precum: data expirării, seria permisului şi un link care facilitează accesul către platforma de programări online disponibilă pe site-ul dgpci.mai.gov.ro, oferind posibilitatea efectuării programării într-un timp favorabil, în limita disponibilităţii.

Transmiterea notificărilor prin intermediul serviciilor de mesagerie la numărul de telefon mobil (valabil doar în reţelele naţionale, aparţinând titularului/reprezentantului legal/persoanei împuternicite) şi la adresa de e-mail comunicată la momentul depunerii cererii de eliberare a unui nou permis de conducere, se va realiza automat pentru toţi deţinătorii de permis.

Scopul iniţiativei este de a acorda un sprijin real cetăţenilor în vederea informării privind necesitatea reînnoirii permisului de conducere şi, în acelaşi timp, evitarea unor situaţii neplăcute referitoare la conducerea cu un permis expirat. Totodată, prin acest serviciu, se asigură creşterea gradului de confort al cetăţenilor şi evitarea perioadelor aglomerate, prin redistribuirea graduală a volumului de cereri înregistrate la nivelul structurilor teritoriale.

Prin urmare, utilizarea acestui serviciu gratuit de notificare prin SMS şi e-mail, prin intermediul platformei hub.mai.gov.ro, reprezintă un pas important în ceea ce priveşte digitalizarea serviciilor oferite, dar şi în sprijinirea cetăţenilor, făcând parte din eforturile noastre continue de a simplifica interacţiunea dintre D.G.P.C.Î şi cetăţeni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conducere,
permis,
permis auto,
refuz,
mai,
nevoie,
ordin,
prezenta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.