Discounterul german Penny, cu circa 380 de magazine în România, a început lucrările la cel de-al cincilea depozit de pe piata locală, în Mihăileşti, judeţul Giurgiu, investitia fiind estimată la 35 de milioane de euro

Autor: Roxana Rosu Postat la 21 august 2024 119 afişări

Discounterul german Penny, cu circa 380 de magazine în România, a început lucrările la cel de-al cincilea depozit de pe piata locală, în Mihăileşti, judeţul Giurgiu, investitia fiind estimată la 35 de milioane de euro

Discounterul german Penny, ce deţine local circa 380 de magazine, a început lucrările la cel de-al cincilea depozit de pe piata locală, situat în Mihăileşti, judeţul Giurgiu, investitia fiind estimată la 35 de milioane de euro.

Lucrările vor fi finalizate în cursul anului 2025.

Compania mai are depozite în Ştefăneştii de Jos, Turda, Bacău şi Filiaşi.

Noul depozit PENNY din Mihăileşti va avea o echipă formată din aproximativ 200 de angajati şi o suprafaţă de 22.000 mp la sol, pe un teren de 120.000 mp.

Depozitul va avea instalate panouri fotovoltaice, iar încălzirea va fi asigurată prin recuperarea de căldură de la frig (în funcţie de disponibilitate), dar şi prin pompe de căldură de la sistemul de frig industrial.

„România este o piaţă importantă pentru noi, de aceea ne-am planificat investiţii de peste 1 miliard de euro până în 2029, în principal prin extinderea reţelei de magazine până la un total de 619 magazine PENNY şi 6 centre logistice. Începerea lucrărilor la cel de-al cincilea depozit PENNY din ţară este un pas important în această direcţie. Am ales strategic să construim noul depozit în Mihăileşti, judeţul Giurgiu, datorită potenţialului de expansiune şi a infrastructurii rutiere existente, cu obiectivul ca acesta să deservească, odată funcţional, 70 de magazine până la finalul anului 2025 şi 100 de magazine până la finalul lui 2027.”, a declarat Daniel Gross, CEO PENNY România.

În prezent, reţeaua PENNY în România este alcătuită din 379 de magazine şi o echipă de 7.300 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
magazine,
depozit,
lucrari,
mihailesti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.