Domeniul din România unde se oferă pe loc salarii de 3000 de euro

Postat la 11 mai 2024 293 afişări

Domeniul din România unde se oferă pe loc salarii de 3000 de euro

Domeniul din România unde se oferă pe loc salarii de 3000 de euro. Este vorba despre agricultură. Fermierii se plâng că nu mai găsesc oameni care să conducă tractoarele.

România are nevoie de cel puţin 400 de tractorişti, arată cele mai recente date. Nici măcar salariile ca-n Vest nu-i mai conving pe tineri să aleagă o astfel de meserie, se plâng fermierii.

Domeniul din România unde se oferă pe loc salarii de 3000 de euro. Fermele nu mai au tractorişti

Salariile tractoriştilor pornesc de la 3.000-4.000 de lei, însă sunt muncitori care pot încasa un salariu net chiar şi de 14.000 de lei, în funcţie de utilajul manevrat.

Cele mai mari lefuri în domeniu sunt oferite în zona Ardealului, scrie Termene.ro. Fermele nu mai au tractorişti pentru că cei mai în vârstă nu ştiu să manevreze utilajele noi, tinerii nu mai sunt interesaţi de meserie, iar liceele de specialitate nu îi pregătesc suficient pe elevi, arată acelaşi studiu.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
salarii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.