Dragos Damian, Terapia Cluj: Lavinia Iancu, din Olteniţa, te iubesc!

Autor: Ştefan Stan, Dragos Damian Postat la 04 mai 2025 67 afişări

Dragos Damian, Terapia Cluj: Lavinia Iancu, din Olteniţa, te iubesc!

Lavinia Iancu a scris acum două zile un comentariu care are vreo 600 de citiri. O să mai facă vreo 500 de citiri însă, nefiind o opinie despre imobiliare, importuri şi divertisment, nu are nici o şansă, chiar dacă merită, să facă zeci de mii de citiri, precum cele care se referă la imobiliare, importuri şi divertisment.

O iubesc pe Lavinia Iancu aşa cum iubesc fiecare om de afaceri, mare sau mic, care îşi ia inima în dinţi, iese public şi spune lucrurilor pe nume. Oamenii de afaceri neînregimentaţi în asociaţii, federaţii, patronate, camere de comerţ şi alte astfel de aglomerări politizate sunt oamenii de la firul ierbii, care atunci când îşi deschid curajos sufletul trebuie ascultaţi.

Mai ales când vorbesc despre campania electorală din ultima lună, pentru cea mai înaltă funcţie, Preşedinţia României.

Nu sunt de acord cu toate cele spuse de Lavinia Iancu. Uite, de exemplu, cred că mai este încă viată in Decreţei - Lavinia Iancu, hai să le spunem Generaţia X a României, la fel de performantă ca Generaţia X din orice altă ţară europeană. Decreţeii vor mai aduce valoare adăugată încă 10-15-20 de ani în România, vor munci în locul copiilor şi nepoţilor lor, fiindu-le teamă ca aceştia să nu trebuiască să muncească la fel de mult ca ei.

Sondaj Știu

Ești de acord ca viitorul Președinte să dizolve Parlamentul, pentru a reflecta voința de acum a electoratului?

Sunt de acord cu termenii si conditiile

Ironic, nu?

Sau, alt exemplu, nu sunt de acord ca, în afara unei strategii naţionale de competitivitate, să fie dăruite facilitaţi, scutiri, ajutoare, amnistii şi altele oricum s-ar numi ele unor sectoare economice doar pentru că au resurse media penetrante, pentru că deţin conexiuni politice puternice sau pentru că sunt mai guralive decât altele.

Ce vreau însă să-i spun Laviniei Iancu, cu mare regret, este că sunt în asentimentul ei când spune că ”exodul creierelor se vede în calitatea slabă a economiei româneşti”.

Tot ceea ce vedem astăzi la televizor este reflecţia IQ-ului nostru de 96,31 care ne aşază pe locul 75 în lume în clasamentul de specialitate (international-iq-test.com; thecaliforniacourier.com;  worldpopulationreview.com).

Este rezultatul exodului creierelor, “brain-drain”-ului, despre care toţi vorbesc dar nimeni nu ştie să-l oprească.

Exodul creierelor îşi lasă amprenta tot mai profund.

Nouă, celor care am rămas, ni s-a diluat IQ-ul – iar asta se constată doar privind la campania electorală din ultima lună, de la cea mai înaltă funcţie, Preşedinţia României.

Lavinia Iancu, care si-a plătit întotdeauna toate taxele, impozitele şi contribuţiile la stat (pentru mine asta înseamnă patriotism) este cu vreo 4 ani mai în vârstă decât copilul meu, al vostru, decât nepoţii voştri, ai lor. Nu este convinsă că se poate aştepta la un viitor mai bun după alegerile de pe 4 si 18 mai.

Un viitor mai bun înseamnă, poate, ca ştirile despre dezvoltarea în România a unor domenii precum biotehnologia, microcipurile şi bateriile electrice să aiba tot atâtea citiri cât cele despre imobiliare, importuri şi divertisment.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj,
dragos damian
0 of 1 minute, 7 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:01
01:06
01:07
 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.

www.zf.ro
Impactul real al tarifelor preşedintelui Trump: La ce preţ ar putea ajunge un iPhone dacă tarifele rămân în picioare? Costurile urcă de până la 10 ori