Drulă, despre Popescu: Am văzut nişte declaraţii confuze, practic nişte minciuni

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 decembrie 2022 21 afişări

„Am văzut nişte declaraţii confuze, practic nişte minciuni”, spune liderul USR, Cătălin Drulă, despre declaraţiile ministrului Energiei, Virgil Popescu, despre „taxa pe soare”.

Drulă, despre Popescu: Am văzut nişte declaraţii confuze, practic nişte minciuni

„Această taxă pe soare este o sfidare la adresa românilor în plină criză energetică. Am văzut nişte declaraţii confuze, practic nişte minciuni. În acelaşi timp ministrul ne spunea că ne garantează, că nu crede că o să fie taxe, dar textul legislativ, ordonanţa de urgenţă adoptată spune că oamenii vor fi taxaţi şi pentru energia pe care şi-o generează singuri cu panouri fotovoltaice”, spune Cătălin Drulă.

El afirmă că Virgil Popescu „este încă ministru doar din cauza celor de la PSD”.

„Cei de la PSD, în septembrie, au făcut scut în jurul lui Virgil Popescu. Aşa că ieşirile de ieri şi de azi (duminică şi luni - n.r.) ale PSD, care şi-a dat seama ce pocinog a făcut acest guvern, care vrea să taxeze românii pentru soare, sunt complet ipocrite. Sperăm ca acest guvern să dea înapoi, să retragpă textul de lege. (...) Este foarte grav că în plină criză energetică, când România caută capacităţi noi de producţie, este un semnal dat industeriei. Ce investitor mai merge înainte cu investiţiile, când ştie că avem un astfel de guvern iresponsabil, care nu ştie din ce să mai scoată bani şi introduce acest solărit, această taxă pe soare”, încheie Drulă.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a infirmat luni, într-o conferinţă de presă, introducerea unei taxe pentru prosumatorii de energie electrică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
popescu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.