E.ON Energie România a instalat, în primele opt luni ale anului, peste 3.500 de sisteme fotovoltaice la clienţii rezidenţiali, de 8 ori mai mult faţă de întreg anul trecut. Aproximativ 10% au şi baterii de stocare

Autor: Roxana Rosu Postat la 29 august 2024 17 afişări

E.ON Energie România a instalat, în primele opt luni ale anului, peste 3.500 de sisteme fotovoltaice la clienţii rezidenţiali, de 8 ori mai mult faţă de întreg anul trecut. Aproximativ 10% au şi baterii de stocare

Compania E.ON Energie România a instalat, în primele opt luni ale acestui an, peste 3.500 de sisteme fotovoltaice la clienţii rezidenţiali, de 8 ori mai mult faţă de întreg anul trecut.

Dintre sistemele instalate aproximativ 10% au şi baterii pentru stocare.

În 2023, compania a instalat 400 de sisteme fotovoltaice, în medie  1 sistem pe zi, iar în 2024 media a crescut la 14 sisteme fotovoltaice pe zi, recordul fiind de 50 de sisteme instalate într-o singură zi în luna iulie.

Până în prezent, cele peste 4.400 de sisteme PV instalate de companie la clienţii casnici în ultimii 4 ani au generat 21,21GWh de energie regenerabilă şi au salvat aproximativ 11.000 de tone de emisii de CO2.

„Să folosim energia de la soare pentru a ne alimenta locuinţele, pentru a le răci în zilele toride şi a le încălzi în sezonul rece, înseamnă să facem lucrurile aşa cum trebuie, sustenabil. Peste 13.000 de clienţi beneficiază astăzi de energie solară datorită soluţiilor noastre, iar reducerile continue ale costurilor pentru panouri, baterii, pompele de căldură, automobile electrice şi alte tehnologii cheie arată că un viitor cu energie curată este şi un viitor energetic tot mai accesibil din punct de vedere al costurilor” a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Clienţii companiei au la dispoziţie instalatii cu diferite puteri, de la 3 kW, atât în sistem monofazic, cât şi trifazic.

De exemplu, un sistem fotovoltaic de 3 kW produce, în medie, 3.500 kWh/an, suficient pentru acoperirea unui consum mediu lunar de aproximativ 200 kWh. Recuperarea investiţiei se face în aproximativ 4 ani, în funcţie de puterea instalată iar perioada de garanţie este ridicată, de 15 ani pentru panouri şi 10 ani pentru invertor.

Instalarea se face în 5 zile lucrătoare pentru cei care au dosarele aprobate în programul Casa Verde 2023 şi vor să se transfere la E.ON, iar plata contribuţiei proprii se face după instalarea sistemului fotovoltaic.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 , care va fi lansat în luna septembrie, conform ultimelor declaraţii ale autorităţilor, obligă utilizatorii să-şi monteze şi sisteme de stocare a energiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
clienti,
companie,
e.on

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.