ELCEN are un nou director general, Marcel Nicolaescu, fost viceprimar al Capitalei
Producătorul de energie electrică şi termică ELCEN Bucureşti are începând de vineri un nou director general, Marcel Nicolaescu, fost viceprimar al Capitalei, fiind numit în funcţie în locul lui Gabriel Ignat, care a demisionat la începutul săptămânii.
Nicolaescu a fost numit în funcţie de Consiliul de Administraţie al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), se arată într-un comunicat al companiei.
"Este o mare provocare şi vreau ca, în scurt timp, alături de membrii Consiliului de Administraţie, să scoatem societatea din impasul în care se află. Aş dori ca în perioada următoare, CET-urile să devină adevărate centre de profit şi voi face toate diligenţele necesare în acest sens", a declarat, în comunicat Nicolaescu.
Nicolaescu a absolvit Facultatea Economia Industriei, Construcţiilor şi Transporturilor, din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu specializarea management. Are peste 20 de ani de experienţă în management.
De-a lungul timpului, şi-a desfăşurat activitatea în Ministerul Poştelor şi Telecomunicaţiilor, Romtelecom, Poşta Română, Salrom şi a fost inclusiv viceprimar al Capitalei.
ELCEN furnizează 90% din energia termică a Capitalei şi a înregistrat anul trecut afaceri preliminate de 1,9 miliarde de lei (428 milioane euro), în creştere cu 19% faţă de nivelul din 2013.
Compania de stat a avut anul trecut un profit net preliminat de 30 milioane de lei, mai mic cu 41% faţă de câştigul de 51 milioane de lei din 2013.
În 2013 compania a raportat o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei.
ELCEN ar urma să fuzioneze cu principalul său datornic, Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET). Înainte de realizarea fuziunii, ELCEN a fost divizat, anul trecut, în trei companii, respectiv Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Constanţa şi Electrocentrale Titan.
După divizare, compania ELCEN Bucureşti a rămas cu Centrala Termoelectrică Vest (250 MW instalaţi), Centrala Termoelectrică Sud (550 MW), Centrala Termoelectrică Grozăveşti (100 MW), Centrala Termoelectrică Progresu (200 MW), precum şi cu Uzina de Reparaţii.
Electrocentrale Constanţa deţine Centrala Termoelectrică Palas (100 MW) şi reţelele de transport al energiei termice care deservesc oraşul Constanţa, precum şi alte bunuri/active din patrimoniul ELCEN.
Electrocentrale Titan operează Centrala Termoelectrică Titan (8 MW instalaţi) şi a primit şi proiectul construcţiei, împreună cu compania japoneză Marubeni, a unei centrale noi la Fântânele, proiect de 170 milioane de euro.
ELCEN Bucureşti este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 97,51% din acţiuni. Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş are o participaţie de 2,49%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro